Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Suriye' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da sınırın sıfır noktasında konuştu. Kılıçdaroğlu, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik saldırya ilişkin açıklamada bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Suriye' açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında, “Kimyasal silah kullanımının insanlık suçu” olduğunu belirterek “egemen güçlerin bölgeden çekilmesi gerektiğini” söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Artık bu bölgenin, Türkiye de dahil oturup bir karar vermeleri lazım. Türkiye, İran, Irak, Suriye bir araya gelsinler. Bu bölgede dört ülkede yaşanan sorunu dördünüzün çözme kapasitesi yok mu?” diye konuştu.

ABD’nin Şam’ı vurması akbaralık ilişkileri olan Hatay’da da gerilim yarattı. Sınır boylarında bulunan askeri birliklerimizde savaş düzenine göre konuşlandırıldı. Bombalanan yerin sınırımıza 450 kilometre olmasına rağmen bölgedeki hareketlilik silahlı kuvvetleri de etkiledi.

dauoky7x4aa3iyy.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bombalama haberini öğrendikten sonra Hataylı iş adamlarıyla yaptığı toplantıda kendilerinin barıştan, kardeşlikten yana olduklarını belirtti.

“ÖLEN BU BÖLGENİN İNSANI OLUYOR”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi “Bu sabah yeni bir olayla karşılaştık. Kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle saldırı gerçekleştirildi. Kim olursa, hangi devlet olursa olursun kimyasal silah kullanılması insanlık suçudur. Buna kimsenin hakkı yoktur. Ama kimyasal silah kullanıldığına ilişkin tereddütler var. Rusya ve ABD karşılıklı güç gösterisini kendi ülkelerinde değil Ortadoğu’da kullanıyor. Türkiye de dahil bölgedeki devletler bir araya gelip sorunlarını çözmeli. Zararı; Türkiye, Irak, İran, Suriye görüyor diğerleri silah satıyor. Ölen bu bölgenin insanı oluyor” dedi.

“DEVLET; LİYAKATLA, AKILLA, DANIŞMAYLA YÖNETİLİR”

Kılıçdaroğlu bölgeden egemen güçlerin artık ellerini çekmesi gerektiğini belirterek “Ben her şeyi bilirim her şeye ben karar veririm demek, devleti yönetmek değil devleti felakete sürüklemek demektir. Devlet; liyakatla, akılla, danışmayla yönetilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.