Kenya'da akıl almaz olay: Hz. İsa’ya kavuşmak için aç kalıp ölüyorlar

Kenya'nın Malindi kasabasında "aç kalarak Hz. İsa'ya kavuşmaları vadedilen" ve ölüm orucunda hayatını kaybedenlerin sayısı yükselmeye başladı.

Kenya'da akıl almaz olay: Hz. İsa’ya kavuşmak için aç kalıp ölüyorlar
Yayınlanma:

Malindi Emniyet Müdürü Charles Kamau, Malindi'deki Good News International Kilisesi yakınlarındaki Shakahola Ormanı'nda bulunan ceset sayısının 73'e ulaştığını açıkladı. olayla ilgili. Ayrıca Kenya Kızılhaçı 112 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Uluslararası İyi Haber Kilisesi'nin papazı Paul Mackenzie Nthenge'nin cemaatine oruç tutarak İsa'ya ulaşacaklarına dair söz verdiği ve kurbanlardan bazılarının bu uygulamaya katılmaya ikna olmuş olabileceği iddia edildi. .

Polis, 15 Nisan'da açlıktan öldüğünden şüphelenilen 4 kişinin cesedinin bulunmasının ardından Nthenge'yi gözaltına almıştı. İçişleri Bakanı Kithure Kindiki, ormanlık alanın tamamının kapatıldığını ve "suç mahalli" olarak ilan edildiğini söylemişti. Kindiki, bu vahşetin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını, tüm kilise, cami, tapınak ve sinagoglar için daha sıkı düzenlemeler gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.