Kiracılara kapora tuzağı

Birçok kiracı yeni bir ev bulabilmek için ilan sitelerine yöneliyor. Ulusalpost.com'da yer alan habere göre; Türkiye'nin önde gelen ilan sitelerinden birine hesap açan sahtekârlar, ev arayanları mağdur etmeye devam ediyorlar.

Kiracılara kapora tuzağı
Yayınlanma:

Türkiye'de barınma sorunu giderek artıyor. Yüksek enflasyonla birlikte ev sahipleri %25 kira artışını uygulamıyor, ancak kiracılar ev sahiplerinin %100'ü aşan zam talepleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Birçok kiracı yeni bir ev bulabilmek için ilan sitelerine yöneliyor. Ulusalpost.com'da yer alan habere göre; Türkiye'nin önde gelen ilan sitelerinden birine hesap açan sahtekârlar, ev arayanları mağdur etmeye devam ediyorlar. Bu dolandırıcılar genellikle iletişim bilgilerini ilanlarında paylaşmıyor ve iletişimi genellikle mesaj yoluyla sağlıyorlar. Daha sonra, cumartesi günü evi göstermek için uygun olduklarını belirterek güven kazanıyorlar.

Dolandırıcılar, daha ileri bir tarihe randevu vererek, "Başka talepler de var, sizinle anlaşmak isteriz. Kapora gönderin, evi başkasına vermemek için" gibi taktiklerle ev arayanları mağdur ediyorlar.

Bu tür durumlarda yetkililer, evi görmeden ve resmi sözleşme yapmadan kesinlikle herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiğini vurguluyorlar. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için, ev arayanların dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan yardım almaları son derece önemlidir.

Ayrıca, herhangi bir şüphe durumunda ilgili emniyet birimleriyle iletişime geçmek de büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.