Kırmızı bültenle aranan Barış Boyun İtalya'da yakalandı!

Organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyon sonucu yakalandı. Boyun ile birlikte 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen bu operasyon, uluslararası işbirliğinin önemli bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Kırmızı bültenle aranan Barış Boyun İtalya'da yakalandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

AA'da yer alan habere göre, İtalyan Polisi'nden (Polizia di Stato) yapılan yazılı açıklamada, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonlar, İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlendi.

SUÇ MAKİNASI

Açıklamada, gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak gibi çeşitli suçlamaların yöneltildiği belirtildi.

BARIS BOYUN YAKALANDI

İtalyan basınında çıkan haberlerde, operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu ifade edildi. Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı belirtildi.

EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDEYDİ

40 yaşındaki Barış Boyun, Türkiye'de en çok arananlar listesinin başında yer alıyordu. 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamları Boyun'un iadesini talep etmiş, ancak İtalyan yargısı bu talebi reddetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.