Kırşehir'in kadim kültürünü yaşatmak amacındayız

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Doktor Recep Kılıç, "Kırşehir'in kadim kültürünü yaşatmak amacındayız" dedi.

Kırşehir'in kadim kültürünü yaşatmak amacındayız
Yayınlanma:

Geleneksel olarak her yıl iftar programı düzenleyen Kırşehirli Eğitimciler Derneği, ramazanda Kırşehirlileri iftar sofrasında buluşturdu.

Bir otelde düzenlenen iftar programına; Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Doktor Recep Kılıç, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği üyeleri, Kırşehirli Dernekler Federasyonu başkanvekili ve üyeleri katıldı.

Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, iftar programında yaptığı konuşmada, Kırşehirli Eğitimciler Derneğinin bu sene 5. geleneksel iftar yemeğini düzenlediğini söyledi.

Başkan Kılıç, şöyle konuştu:

"Kırşehirli Eğitimciler Derneği 2019 yılının başlarında kuruldu. O günden beride geleneksel olarak iftar yemeklerinde ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir araya gelmekte ve bu birliktelik içerisinde mümkün olduğu kadar birbirimizi bilgilendirmek amacıyla değerli bilgi sahibi arkadaşlarımızın da bilgilerinden yararlanıyoruz."

whatsapp-image-2023-04-07-at-22-13-33.jpeg

Kovid-19 salgınından bahseden Başkan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bildiğimiz üzere bir salgın geçirdik. Bu salgın döneminde yüz yüze görüşme imkanı pek olmadı. Bunu bir faydaya dönüştürme amacıyla hem zoomdan (çevrim içi) hem de Youtube üzerinden Kırşehir Valiliği ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği ile beraber 4 adet program düzenledik"

Başkan Kılıç, Kırşehirli Eğitimciler Derneğinin düzenlediği programların "eğitimin geleceği" ve "geleceğin eğitimi" temalı bir program düzenlediğinden söz etti.

k3.jpg

Kılıç, derneğin düzenlediği programlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Enerjinin geleceği ile ilgili Kırşehir'in depremselliği ile ilgili tarafımızdan yapılan bir sunumdu. Bir diğerde artık salgın etkisi azaldığından dolayı geçen yıl şubat ayında Eğitimciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural bey tarafından Kırşehir'imizde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde canlı olarak bir konferans düzenledik. Bu konferansta Kırşehir'deki eğitimcilerimiz hemen hemen yüzde 80'i katıldı. Son derecede faydalı olduğu düşüncesi tarafımıza aktarıldı. Bundan da ziyadesi ile memnun olduk."

whatsapp-image-2023-04-07-at-21-06-08-1-001.jpeg

Geçen yıl kasım ayında "Fırsat Eşitliği" konulu konferans düzenlediklerini de belirten Kılıç, bugünkü düzenlenen program çerçevesinde Türkiye Uzay ve Uçak Sanayisi Anonim şirketinin Genel Müdür Yardımcısı, Yüksek İstişare Kurulumuzun Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk'ün Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ.ve Geleceğe Bakış" temalı konferans vereceğini belirtti.

Başkan Kılıç, Kırşehirli Eğitimciler Derneğinin kurulduktan sonra Kırşehirli Dernekler Federasyonunun (KIR-FED) çatısı altında toplandığını da belirtti.

6b3a1e85-6bda-47fe-8aba-8ef873e34cef.jpg

"KIRŞEHİR'İN KADİM KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK AMACINDAYIZ"

Kılıç, "Hem üniversitelerimiz hem de birçok eğitim alanında üst düzey öğretim üyeleri ile bir araya gelmek amacıyla bir aradayız. Kırşehir'in kadim kültürünü yaşatmak amacındayız" dedi.

k.jpg

Başkan Recep Kılıç ,Kırşehirli İş İnsanları Derneği (KIRSIAD) Başkanı Ali Çetin'e depremzede bölgelerine gönderilen konteynırlar için teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

Recep Kılıç’ın konuşmasının ardından TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ,”Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ.ve Geleceğe Bakış “temalı konferans verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum