Kokoreç Ustası Ramazan Varlıoğlu: “Hayvan üretiminin azalması fiyatları etkiliyor”

Ankara'da kokoreççilerin olduğu Atatürk Orman Çiftliği'nde yıllardır ustalık yapan Ramazan Varlıoğlu, fiyatlar hakkında, “Hayvan üretiminin azalması kokoreç fiyatlarını da maalesef etkiledi.” diye konuştu.

Kokoreç Ustası Ramazan Varlıoğlu: “Hayvan üretiminin azalması fiyatları etkiliyor”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’da kokoreç denilince akla gelen tek yer olan Atatürk Orman Çiftliği’nde, kokoreç ustası Ramazan Varlıoğlu, sektördeki tecrübesini ve fiyatları paylaştı.

2006 yılından beri kokoreççilik yapan Varlıoğlu, Atatürk Orman Çiftliği'nde adını duyurmuş bir isim haline geldi. Varlıoğlu, kokorecin nasıl yapıldığı ve sektördeki son durum hakkında anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

1-3.jpg

Ramazan Varlıoğlu, kokorecin yapımını şu sözlerle anlattı:

“Kokoreç, kuzu bağırsağından yapılıyor. Uykuluk, bağırsak sarma ve iç yağı dediğimiz kokoreç sarılıyor. Sarıldıktan sonra fırınlanıyor. Dolapta dinlendikten sonra bize sarılı bir şekilde geliyor. Sonra mangalda (meşe odununda) pişiriyoruz. 4 saate yakın kömürde piştikten sonra dinlendirip, dilimliyoruz. Kömür ızgarasında pişiriyoruz.”

BALIKESİR VE ADANA KOKORECİ

Ramazan Varlıoğlu, farklı illerdeki kokoreçleri değerlendirirken, Balıkesir kokorecine vurgu yaptı. Varlıoğlu’na göre, Balıkesir kokoreci yağlı olmasına rağmen, lezzet bakımından tam kuzu kokoreci olduğunu dile getirdi. Bu nedenle, Balıkesir kokorecinin en lezzetlisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Adana kokorecinin de bu lezzet sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu ekledi.

1-4.jpg

Hayvan üretiminin azalmasının kokoreç fiyatlarına da yansıdığını söyleyen Ramazan Varlıoğlu, “Artan maliyetler, özellikle bağırsak fiyatlarında artışa neden olmuş durumda. Her sektörde olduğu gibi burada da fiyatlar çok yükseldi. Hayvan üretiminin azalması kokoreç fiyatlarını da maalesef etkiledi. Biz yıllar önce ne alıyorsak bugün de aynı ürünü alıyoruz ve önceden uygun fiyatlıydı. Bu kokoreci saran kişi bize, ‘Bir şiş kokorecin maliyeti 400 lira’ diyor. Bu sadece bağırsak fiyatı." sözleriyle durumu özetledi.

MÜŞTERİLER MAALİYETLERİN FARKINDA

Kokoreç fiyatlarından dolayı bu zamana kadar olumsuz tepki almadığını söyleyen Varlıoğlu, “Müşteri de artık maliyetin ve her üründe de fiyatların arttığının farkında olduğu için olumsuz bir tepkiyle karşılaşmıyoruz. Fiyatları az çok bilen kişi geliyor, o yüzden şu an herhangi bir şikâyetle karşılaşmıyoruz. Müşteri de artık maliyetlerin farkında.” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.