En kolay su böreği tarifi haberimizde...

Asla hayır diyemeyeceğiniz çok pratik ve kolay su böreği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, su böreği nasıl yapılır? işte detaylar...

En kolay su böreği tarifi haberimizde...
Yayınlanma:

Su böreği, Türk mutfağının lezzetli bir börek çeşididir. İşte su böreği yapmak için gereken malzemeler ve tarifi:

Malzemeler:

1 paket yufka (400-500 gr)
500 gr beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:

Beyaz peyniri bir kaseye kırın ve çatalla iyice ezin.
Yufkaları tezgahın üzerine serin. Her yufkayı dört eşit parçaya kesin.
Tepsiyi yağlayın ve bir parça yufkayı tepsiye serin.
Yufkanın üzerine 1-2 yemek kaşığı peynirli harçtan koyun ve yufkayı rulo yapın.
Ruloları tepsinin içine sırayla dizin.
Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin.
Süt, su, sıvı yağ ve tuzu bir kasede karıştırın ve böreğin üzerine dökün.
Yumurtaları çırpın ve böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Su böreği fırından çıktıktan sonra bir süre dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun!

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.