Kurban Bayramı 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı ise en çok merak edilenlerden bir tanesi. Peki Kurban Bayramı 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? İşte detaylar...

Kurban Bayramı 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı ne zaman?
Yayınlanma:

Yaklaşan Kurban Bayramı, tatil planları ve uzun bir dinlenme süresi arayışıyla gündemde. Tatilin uzunluğu ve tarihleri hakkında merak edilenler şimdiden konuşulmaya başlandı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

Kurban Bayramı'nın bu yıl 16-17-18 ve 19 Haziran tarihlerinde kutlanacağı belirlendi. Ancak, birçok kişi Kurban Bayramı tatilinin hafta sonlarıyla birleştirilerek 9 günlük bir tatil olacağı beklentisi içinde. Özellikle, 14 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor.

TURİZMCİLERDEN ÇAĞRI

Turizmciler de benzer bir çağrıda bulunarak, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilip 9 günlük tatil ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ancak, henüz bayram tatilinin resmi olarak uzatılıp uzatılmayacağına dair kesin bir açıklama yapılmadı. Eğer tatil uzatılırsa, 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin de tatil olması bekleniyor. Böylece Kurban Bayramı tatili tam 9 güne çıkacak.

Gözler, Kurban Bayramı tatil günlerinde ve tatilin uzunluğuyla ilgili yapılacak olan resmi açıklamalarda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.