Kuruluş Osman 125. Bölüm fragmanı yayınlandı! İşte Kuruluş Osman dizisinin 125’inci bölüm fragmanı

Kuruluş Osman 125. Bölüm fragmanı yayınlandı! Kuruluş Osman 124. Bölümde neler oldu. İşte detaylar…

Kuruluş Osman 125. Bölüm fragmanı yayınlandı! İşte Kuruluş Osman dizisinin 125’inci bölüm fragmanı
Yayınlanma:

Kuruluş Osman 125. Bölüm fragmanı

KURULUŞ OSMAN 124. BÖLÜMDE NELER OLDU

Nayman, Osman Bey’e karşı Bursa Tekfuru ile anlaşma yapmak istemektedir. Osman Bey tehlikenin farkındadır. Eğer Bursa Tekfuru ve Nayman birlik olursa varlığının tehlikeye gireceği aşikardır. Osman Bey, Bursa Tekfuru’yla yüzleşir. Bursa Tekfuru ve Osman Bey’in görüştüğü haberini alan Nayman çıldırır. Nayman, Osman Bey’e zarar vermek için Şeyh Edebalı’yı hedef alır. İsmihan Sultan ve Nayman iş birliği soluksuz devam etmektedir. Plana göre İsmihan Sultan, içerden Nayman ise dışardan Osman Bey’i bitireceklerdir. İsmihan Sultan kanlar içindedir. Başında Malhun Hatun elinde hançerle beklemektedir. Osman Bey, Sultan Mesud’la yan yanadır. İsmihan Sultan’a ve Nayman’a karşı büyük planını devreye sokacaktır. Osman Bey, Nayman’ın gücünü kırmak için Cerkutay’ı vazifelendirir. Cerkutay, Nöker kılığında içeri sızmıştır. Nayman’ın yaptığı mancınıkların teki on mancınık gücüne denktir. Osman Bey, Nayman’ın hedefinin Yenişehir olduğunu anlar.

osman.jpg

KURULUŞ OSMAN DİZİSİNİN KONUSU

Zorbalığa karşı direnen, köleliğe hürriyetle karşı çıkan ve mazlumların umudu olan Osmanlı İmparatorluğu, tarihin gördüğü en büyük imparatorluklardan biridir. Osmanlılar, 72 milleti kucaklayan ve bozuk düzenlere karşı başkaldıran bir topluluktur.

400 çadırlık bir obadan "ilahi aşkla" kurulan Osmanlı İmparatorluğu, dünyanın farklı coğrafyalarında hüküm sürmüş ve tarihe damgasını vurmuştur. Osmanlılar, adaleti ve hakkaniyeti kendilerine prensip edinerek, yönettikleri toplumlar arasında barış ve istikrarı sağlamışlardır.

Osmanlı İmparatorluğu'nun yürüyüşü, tarihe birçok önemli olayı da beraberinde getirmiştir. İstanbul'un fethi, Kanuni Sultan Süleyman'ın adaleti, Yavuz Sultan Selim'in zaferleri ve Fatih Sultan Mehmet'in yenilikçi vizyonu gibi olaylar, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihsel değerini daha da artırmaktadır.

Bugün de, Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürü ve mirası, dünya genelinde ilgi görmeye devam etmektedir. Osmanlı kültürü, sanatı, mimarisi ve gastronomisi, tarihin izlerini günümüze taşıyarak, insanları farklı bir dünyaya götürmektedir.

Kuruluş Osman dizisi her çarşamba günü saat 20:00 'da ATV'de ekranlara geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.