Kuzey Kıbrıs'ta "sahte diploma" krizi büyüyor

Son olarak, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Halil Bakkaloğlu da sahte diplomadan tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs'ta "sahte diploma" krizi büyüyor
Yayınlanma:

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal’a ait olan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) siyasi isimlerin de karıştığı sahte diploma soruşturması devam ediyor.

Diş doktoru, Üniversitenin Mütevelli Heyeti Üyesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Program Koordinatörü Halil Bakkaloğlu, “sahte resmi belge düzenlemeye tahrik”, “sahte resmi belgeyi tedavüle sürme” ve “sahte davranışla kayıt temini” iddialarıyla bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Mali Şube’de görevli polis memuru Ali Erdelhun mahkemede olguları aktardı. Polis, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde başlatılan mali ve akademik soruşturma kapsamında okulun sisteminde yapılan araştırma sonucu zanlıya ulaşıldığını söyledi.

Polis, yapılan inceleme sonucu zanlının okulun ağız diş ve çene cerrahisi doktora programına 22 Şubat 2021 tarihinde kaydedildiğini söyledi. Zanlının sekiz dönem yani dört yıl süren ve 23 ders alınması gereken doktora bölümünde eğitim görmüş gibi gösterilmesi için 6 Eylül 2019’da kaydolmuş gibi gösterildiğini belirtti. Buna göre, okulun sistemine 2019’dan başlayarak, 2023’e kadar iki ayrı seferde 23 sahte ders notu girişi yapıldı ve zanlı, dört yıl eğitim görmüş gibi gösterilerek 10 Kasım 2023’te mezun edildi.

Polis, zanlının aldığı doktora diplomasını 2023 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliği’ne de ibraz ettiğini söyledi. Buna göre, soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan Bakkaloğlu sahte diplomayı polise verdiğini açıkladı.

700 BİN TL KEFALET İSTENDİ

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 100 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı iki kefilin 700 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün adli kontrol koşullarına bağlı olarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

KKTC'de muhalefetteki Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bugüne dek TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan dahil birçok kişinin adının karıştığı soruşturmanın Bakkaloğlu'na da uzanmasına tepki gösterdi. "Sahte diploma meselesinin basit bir olay olmadığını ve neden sonuna kadar gidilmesi gerektiğini umarım herkes artık anlar" diyen Özersay, şöyle devam etti:

"Binaları yapan mimarlardan mühendislere, sağlığımızı emanet edeceğimiz doktorlardan hemşirelere varıncaya kadar bu konularda ciddi olmamız ve sahtekârlıklara asla tolerans göstermememiz gerekir. Çünkü konu halk sağlığı ve halkın güvenliği ile doğrudan ilgilidir. Bu konuların peşini bırakmamak hepimizin toplumsal sorumluluğudur."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.