Mabel Matiz kimdir, nerelidir? Mabel Matiz ne iş yapıyor?

Mabel Matiz kimdir, nerelidir? Mabel Matiz ne iş yapıyor? Mabel Matiz asıl mesleği nedir? Sosyal medyada çıkan fotoğrafı ile merak konusu oldu. Peki Mabel Matiz kimdir? İşte detaylar…

Mabel Matiz kimdir, nerelidir? Mabel Matiz ne iş yapıyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şarkıları ile adından her defasında söz ettiren Mabel Matiz’in yıllar önceki bir fotoğrafının ortaya çıkmasıyla merak konusu oldu. Matiz’in asıl adının Fatih mesleğinin ise Diş Hekimliği olduğu ortaya çıktı. Peki Mabel Matiz kimdir?

mabel-matiz.webp

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mabel Matiz, sahne adı olarak kullandığı ismiyle tanınan bir Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarıdır. Gerçek adı Fatih Karaca'dır ve 31 Ağustos 1985 tarihinde Mersin'de doğmuştur. Mabel Matiz sahne adını, "Kumral Ada Mavi Tuna" adlı bir romandaki karakterin takma adından almıştır. "Matiz" kelimesi ise müziğini en iyi tanımladığına inandığı bir eski Yunanca kökenli argo kelime olup, "çok sarhoş, düşkün kimse" anlamına gelir.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDEN MEZUN OLDU

Mabel Matiz'in eğitim hayatı Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamlanmıştır. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2008 yılında mezun olmuş, ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programına başlamış, ancak bu programı yarıda bırakmıştır.

17064143-1200x675-001.webp

KENDİ ŞARKILARINI YAZDI

Mabel Matiz, müziğe ilgisi çocukluk dönemine dayanır ve lise ve üniversite yıllarında kısa süreli gitar ve şan dersleri almıştır. Üniversite yıllarında kendi şarkılarını yazmaya başlamış ve kişisel web sitesi aracılığıyla bu şarkıları anonim olarak paylaşmıştır.

İLK ALBÜMÜNÜ ZOOM KURUMSAL ETİKETİYLE ÇIKARDI

İlk albümü "Mabel Matiz," 11 Mayıs 2011'de Zoom Kurumsal etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albüm büyük ilgi görmüş ve Mabel Matiz'in müzik kariyerinin başlangıcı olmuştur. Albümde yer alan şarkılar, dinleyicileri ve müzik eleştirmenleri tarafından olumlu bir şekilde karşılanmıştır. Bu albümle birlikte Mabel Matiz, Türkiye müzik sahnesinde tanınmış bir isim haline gelmiştir.

mabel-matiz-annesiyle-pozunu-paylasti-oz9f.webp

MABEL MATİZ DİSKOGRAFİSİ

  • Mabel Matiz (2011)
  • Yaşım Çocuk (2013)
  • Gök Nerede (2015)

mabelmatiz-16-9-1529394575-16-9-1593266150.webp

Maya (2018)

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum