Macron'dan Filistinli siviller açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sivil yerleşimcilerin uyguladığı şiddetle ilgili uyarılarda bulundu.

Macron'dan Filistinli siviller açıklaması
Yayınlanma:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Gazze'deki sivil halkın maruz kaldığı ciddi kayıplar konusunda duyduğu endişe dile getirildi.

Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki ve bölgesel durumu ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, Macron'un, çatışmaların şiddetlendiği bir dönemde Netanyahu'ya Gazze'deki sivil halkın yaşadığı büyük kayıplar ve acil insani durum karşısında endişe duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

Macron'un, İsrail'in sivilleri koruma sorumluluğunu hatırlattığı vurgulanan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı'nın, Gazze'deki insanlara gerekli yardımın acil bir şekilde ulaştırılması gerekliliğini vurguladığı bildirildi.

Açıklamada, Emmanuel Macron'un, uluslararası ve bölgesel ortakların yardımıyla kalıcı bir ateşkes için çalışılması gerektiğini savunduğu ve Ürdün ile birlikte Gazze'de insani yardım operasyonları düzenleme kararı aldığı ifade edildi.

Fransız liderin, İsrail'e, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli sivillere yönelik şiddetine ve Batı Şeria'da yeni yerleşim projelerine son verme çağrısı yaptığı belirtilen açıklamada, bu durumun iki devletli çözümü tehdit ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Macron'un, çatışmanın bölgeye yayılmasını önlemek için İran ve bağlı gruplara çatışmadan uzak durmaları yönünde mesajlar ilettiği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanmasının önemine dikkat çektiği aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.