Mahzen-26 operasyonunda Canik Çetesi çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "MAHZEN-26" operasyonları kapsamında Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, "Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün liderliğini yapan Ahmet Canık'ın önderliğinde çökertildiğini ve 21 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Mahzen-26 operasyonunda Canik Çetesi çökertildi
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların sonucunda 21 şüpheliden 20'sinin tutuklandığını, biri hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Ayrıca, 1 Haziran 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplamda 424 organize suç örgütünün çökertildiğini hatırlattı.

Yerlikaya'nın paylaşımında, "Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucu şüphelilerin; Kahramanmaraş ve Gaziantep'te 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti' suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi. Operasyonlar neticesinde, muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeklerine el konuldu." şeklinde ifadelere yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.