MAK Başkanı Kulat’tan çarpıcı açıklama: CHP, erken seçimi telaffuz etmeli!

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘lider olma’ yolunda ilerlediğini belirterek, Türkiye siyasetinde kalıcı olabilmek adına ‘erken seçim’ çağrısını yapması gerektiğini vurguladı.

MAK Başkanı Kulat’tan çarpıcı açıklama: CHP, erken seçimi telaffuz etmeli!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yerel seçimlerde değişen denginin ardından Özgür Özel’in stratejik bir süreç yürüttüğünü ifade ederek, CHP idaresine geçen belediyelerde ‘ahlaklı’ yönetiminin halka gösterilmesini, milli ve manevi konularda CHP’den endişe duyan vatandaşın ise endişelerinin giderilmesinin genel seçimlerde önem arz edeceğini dile getirdi.

Kulat, “Vatandaş AK Parti ile CHP’yi kıyaslayacak. Bu kıyaslama genel seçimi getirecek. CHP, bu kıyaslamada kendine düşeni yaparsa dengeler değişir.” dedi.

“ATTIĞI ADIMLAR ÖZEL’İ LİDER YAPACAK”

Cumhuriyet Halk Partisinin bu süreçte hata yapmadığını dile getiren Kulat, “Özgür Özel, bana göre lider olma yolunda. Çok stratejik adımlar atıyor, kritik davranıyor. Agresif süreçler yapmıyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmesi, bayramlaşması ve diğer attığı adımlar gittikçe Özel’i lider yapacak.” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP PARTİ TABANI ÇOK UMUTLU”

Özel’in parti tabanına umut verdiğini, sahada CHP tabanında umutsuzluk olmadığını söyleyen Kulat, CHP’nin bu süreçte kurumsallaşma adına birçok çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Belediye başkanlarının şimdiden denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Kulat, “Kamuoyu araştırmasını sadece ‘tanıdıkla’ yapmaması lazım. Diğerleriyle de çalışma yapması lazım. Denetim mekanizması güçlü olmalı. Bugün, pırıl pırıl olan insanlar makam ve imkanla başka insanlara dönüşebilir.” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM TELAFFUZ EDİLMELİ”

CHP’nin Türkiye siyasetinde kalıcı bir başarıya imza atabilmesi adına erken seçime dikkat çeken Kulat, “CHP’nin ayrıca genç kardeşlerimize umut vermesi gerekiyor. Senin hakkını hukukunu koruyacağım diyebilmeli… Şimdi hemen değil ancak bu ülkede yarınlarda seçim kazanmak, Türkiye siyasetinde kalıcı olabilmek adına ‘erken seçim’i telaffuz etmelidir. Bir süre sonra etmelidir, yoksa halkın kafasında ‘Belediyecilikte yapıyorlar ama merkezi hükümette yapamazlar’ algısı oluşur ve seçmende ‘umut’ olmaktan çıkarlar.” ifadelerini kullandı.

“SADECE EKREM BEY ODAKLI BİR TÜRKİYE YOK”

Genel seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi en çok geçen Ekrem İmamoğlu’nun tek seçenek olmadığını, bu süreçte kendini gösterebilecek genç belediye başkanlarının da göreve geldiğini söyleyen Kulat, “Bunlardan birileri parlayabilir. Siyasette ‘Ekrem İmamoğlu’ öngörüsü, çok erken bir öngörüdür. Sadece Ekrem Bey odaklı bir Türkiye yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde nasıl bir sistemin ön planda olduğu önemli. Mesela, yetkileri sınırlanmış ve devlet adamı profilindeki cumhurbaşkanına Türkiye ihtiyaç duyarsa Mansur Bey ön plana çıkar. Başka bir isim de ortaya çıkabilir. Belediyeler en az 1 yıl kendilerini göstermeli. O farkı vatandaş fark edebilmeli. Vatandaş AK Parti ile CHP’yi kıyaslayacak. Bu kıyaslama genel seçimi getirecek. CHP, bu kıyaslamada kendine düşeni yaparsa dengeler değişir.” dedi.

“SEÇMEN MİLLİ VE MANEVİ KONULARDA CHP’DEN ENDİŞELİ”

Kulat, son olarak, hazırladıkları seçmen dağılımı raporunda vatandaşın milli ve manevi konularda CHP’den endişe ettiğine dikkat çekerek, “Bu anlamda CHP de sütten çıkmış ak kaşık değil. Milletin dinine, imanına, vatanına ileri geri laf eden troller var. CHP bu isimlerle arasına mesafe koyarsa, vatandaşın tepesini artıran durumlara net bir duruş koyarsa zarar görmez. Seçmende ‘geçmişte bunlar oldu ama artık yapılmıyor’ düşüncesi oluşur.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.