Mansur Yavaş örnek oldu! İBB, HPV aşısı için tarih verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, HPV aşısı başlatıyor! Başvurular başladı, aşının hedefi, 9-26 yaş arası bireylerin sağlığını korumak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihle müjdeledi!

Mansur Yavaş örnek oldu! İBB, HPV aşısı için tarih verdi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

Yerel seçim döneminde Mansur Yavaş'ın Ankara'da HPV aşısını sosyal yardım alan kadınlar için ücretsiz yapması, Ankara'nın gündeminde önemli bir yer tutmuştu.

"Mansur Yavaş Belediyeciliği" kavramını gündeme sokan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiği dönemden itibaren başlattığı projelerle birçok belediyeye örnek oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Sözümü tutuyorum" diyerek duyurduğu HPV aşısını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlerle müjdeledi:

"16 MAYIS'TA BAŞLIYOR"

Sözümüzü tutuyoruz. Ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Ülkemizde HPV kaynaklı kanser vakaları artma eğiliminde. Aşının elimize ulaşan ilk dozları için başvuruları almaya başlıyoruz. 16 Mayıs’ta başlayacak olan aşıdan faydalanmak isteyen 9-26 yaş aralığındaki bireyler ve ebeveynleri için başvurular başladı."

HPV AŞISI NEDİR? NE SAĞLAR?

HPV aşısı, insan papilloma virüsüne karşı koruma sağlayan bir aşıdır. Bu virüs cinsel yolla bulaşır ve cinsel temasla genital siğillerin ve çeşitli kanser türlerinin, özellikle rahim ağzı kanserinin başlıca sebeplerinden biridir. HPV aşısı, virüsün neden olduğu hastalıklardan korunmak için genç yetişkinler ve ergenlerde önerilir. Erken yaşta aşılanmak, hastalıkların önlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir yaşam için önemlidir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.