Mehmet Akyürek'ten tarihi çağrı

Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü olan Organize Sanayi Bölgelerinde başlatılan haksız emlak vergisi uygulaması, tek derdi üretim ve vatanına, milletine katma değer sağlamak olan yatırımcıların, sanayicilerin moralini bozdu.

Mehmet Akyürek'ten tarihi çağrı
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSB’LERDEN HAKSIZ EMLAK VERGİSİ TALEBİ SANAYİCİLERİ İSYAN ETTİRDİ

Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü olan Organize Sanayi Bölgelerinde başlatılan haksız emlak vergisi uygulaması, tek derdi üretim ve vatanına, milletine katma değer sağlamak olan yatırımcıların, sanayicilerin moralini bozdu.

Yurt içinde ve yurt dışında KOBİ’lerin önemine anlatan, konuya ilişkin projeler geliştiren ve Türkiye Patent Enstitüsü Kurumu’ndan ‘Kobi Mehmet’ adını tescil ettiren İç Anadolu Sanayici ve İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Mehmet Akyürek, “Organize Sanayi Bölgeleri üretim üssüdür, emlak vergisinden muaf tutulması gerekir” dedi.

Sanayicilerin motivasyonlarını yükseltmek yerine onların moralini bozacak uygulamalara gidilmesi ve ağır ekonomik koşullarda bu sıkıntıları daha da arttıracak kararlar alınmasının Türkiye’nin yararına olmadığını belirten Mehmet Akyürek, hizmet vermeyen belediyelerin vergi toplamasının haksız bir uygulama olduğunu anlatırken şu hususlara dikkat çekti: “OSB’ler, belediyelerden hiç bir hizmet almıyor. Bu nedenle bu adaletsiz yaklaşımın bitmesi gerekir. OSB’ler, çöpten imar hizmetlerine kadar her ihtiyacını kendi birimleri ile hallediyor. Biz vergiye karşı değiliz. En sağlam en sağlıklı vergiyi bizler ödüyoruz. Hiçbir hizmet vermemeden vergi talep etmenin başka bir adı olmalı.”

ÇOK YÜKSEK ORANLARDA TALEP

Belediyeler, OSB yönetimlerine ve bölgede faaliyet gösteren sanayicilere yazı göndererek, “7033 sayılı Kanunla Emlak Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikliği” gerekçe göstererek, emlak vergisi talebinde bulunurken, büyük bir şaşkınlık yaşayan sanayiciler, OSB yönetimlerine başvurarak konuyu anlamaya çalışıyor. Tahakkuk ettirilen vergi rakamları görmezden gelinecek gibi değil. 15 ile 50 bin TL arasını buluyor. “Vergi uygulamasının, OSB’lerde bulunan ancak malikleri tarafından kullanılmayıp başkalarına kiraya verilen binalar için geçerli olması, konunun bir başka tartışılar yanını oluşturuyor. Çünkü kiralanan şahıs ya da şirket burayı piknik alanı olarak değil üretim tesis olarak kullanıyor.” diyen ve OSB’lerdeki sanayiciler, yatırımcılar adına tarihi çağrıda, taleplerde bulunan Mehmet Akyürek şu hususları dile getirdi:

OSB’LER TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR

Biz vergimizi üreterek, kazanarak, kazandırarak ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Kamudan çok düşük bedelle veya bedelsiz arsa tahsisi yapılanlar ve de kamu kredisi kullanan tesis/fabrika sahipleri emlak vergisi ödesin. Buna bir itirazımız yok. Anadolu OSB gibi, her şeyini kendi öz kaynaklarıyla kuran/yapan, kamudan bir kuruş destek almayan, hiç kamu kaynağı kullanmayan hatta ‘kamudan hiçbir kaynak ve hizmet talepte bulunmayacağız” diye taahhüt imzalayan OSB’lerdeki tesis sahiplerinden kesinlikle emlak vergisi alınmamalıdır. 40 yıldır KOBİ’lerin, OSB’lerin içindeyim, buralar rant kapısı değil üretim üssüdür. OSB’ler, ekonomik krizlerin düşmanıdır. Çünkü hep mal, hizmet ve istihdam üretir. Türkiye ihracatının yarısı OSB’ler tarafından gerçekleştirilir. Böylesine hayati öneme sahip bölgelerin vatansever yatırımcıları küstürülmemelidir. Sanayide bir dönüşüm olacaksa bu işin başlangıç noktası OSB’ler olacaktır. Türkiye’nin geleceği OSB’lerdir. Lütfen yatırımlara engel olmayın, yatırımların önündeki engelleri kaldırın” ifadelerini kullandı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.