Memur ve emekli zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli zam enflasyon farkı ne kadar?

Memur ve emekli zammı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli zam Enflasyon farkı ne kadar? Merak ediliyor. Detayları sizler için derledik…

Memur ve emekli zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli zam enflasyon farkı ne kadar?
Yayınlanma:

4 aylık memurlar için enflasyon farkının ne kadar olduğu sorusuna Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla cevap verilmeye başlanıyor. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkı ve toplu iş sözleşmesi zam toplamına göre her yıl iki maaş zammı alan memurlar ve emekli memurlar hesaplamalarına başladılar. Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon oranları açıklandıktan sonra kesin ücret zammı tutarları belirlenecek. Şu anda hesaplanan tutarlar varsayımlardır, çünkü son iki enflasyon rakamı henüz açıklanmamıştır. Nisan enflasyon rakamlarına göre, 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ücret artışı %15,22, memurlar için Ocak 2023 toplu iş sözleşmesi zammı %8 ve memurlar için Temmuz 2023 toplu iş sözleşmesi zammı %6'dır.

thumbs-b-c-7122d779c4bbb3c7d8607d0581323245-1.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), asgari ücreti, memurları ve emeklilerin zamlarını etkileyecek olan Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ve Haziran ayları için enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emekli zamları belirlenecek. Emekliler, 6 aylık enflasyon oranına dayalı olarak Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez maaş zammı alıyor.

Memurlar ve emekli memurlar, enflasyon farkına ve toplu iş sözleşmesi zam toplamına göre Ocak ve Temmuz aylarında her yıl iki maaş zammı alıyor. Memurlar için enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu iş sözleşmesi zammı üstüne 6 aylık enflasyon oranına eşittir. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 4 aylık emekliler ve memurlar için ücret zammı oranı belirlendi. Kesin oran, Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından Temmuz ayı başında açıklanacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.