Menemen de lüks oldu

Gıda fiyatlarındaki artış sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemenin maliyetini de artırdı. Özellikle yapımının kolaylığı ve besleyiciliği, maliyetinin ekonomik olması nedeniyle her kesimin severek yediği menemende kullanılan malzemelerin fiyatları yüzde yüz arttı.

Menemen de lüks oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Özellikle sebze türlerine olan talepteki artış fiyatların da yükselmesine neden oldu. Enflasyondaki artış nedeniyle market ve pazarlarda da etiketler sık sık değişiyor. anadolugazete.com.tr olarak menemenin temel malzemeleri olan sivri biber, domates, soğan ve yumurta fiyatlarını araştırdık.

31.jpg

PAZAR VE MARKET ARASINDA FARK YOK

Pazarda, sivri biberin kilosu 60 lira, domatesin kilosu 30 lira ve soğanın kilosu 20 lira olarak belirlenirken, 3 adet yumurta 15 liraya satılıyor.

Zincir marketlerde ise fiyatlar pazara göre bazı ürünlerde biraz daha fazla. Ortalama, sivri biberin kilosu 69.95 lira, domatesin kilosu 39.95 lira ve soğanın kilosu 13.95 lira iken, 3 adet yumurta 15 lira tutuyor.

Ortalama 3-4 domates (450 gram), 4-5 biber (150 gram), 2 yumurta ve bir orta boy soğan ile hazırlanan 4 kişilik menemenin maliyeti pazar fiyatlarına göre şöyle:

Domates 11 lira, sivri biber 7 lira, soğan, 7 lira ve 3 adet yumurtaya 15 lira, iki tane ekmek, 17 TL, toplamda 57 Türk Lirası sadece malzemeler tutuyor. Menemenin yağı ve pişirilmesi için yakılan doğal gaz veya elektrik de hesap edilince 4 kişilik bir menemen 75 TL’ye mal oluyor.

Bu fiyat farkları, tüketicilerin ramazan ayı boyunca menemen gibi geleneksel lezzetleri hazırlama tercihlerini etkileyebilir. Pazardan mı yoksa zincir marketlerden mi alışveriş yapacakları konusunda karar verirken, bütçelerini göz önünde bulundurmaları gerekecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.