Meteoroloji 34 il için sarı uyarı verdi: Ankara'da sağanak yağış sürecek mi?

Türkiye'nin orta kesimlerinde etkisini sürdüren yağışlı hava, Meteoroloji'nin doğu bölgeler için gök gürültülü sağanak uyarısıyla dikkat çekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 34 il için sarı uyarı verirken, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji 34 il için sarı uyarı verdi: Ankara'da sağanak yağış sürecek mi?
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki hafta başına kadar yağışların devam edeceğini ve ülkenin güneybatı kesimleri dışında aralıklı yağışlar beklediklerini ifade etti.

Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yapılan uyarılarla birlikte, sarı kodla uyarılan 34 ilde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Yağışların Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara'da dün akşam yaşanan yağışın beklenenden daha yoğun olduğunu belirtirken, önümüzdeki günlerde de benzer durumların yaşanabileceğini ifade etti. Ankara'da Cuma ve Cumartesi günleri sağanak yağış geçişlerinin beklendiğini söyledi. İstanbul'da da perşembe, cuma ve cumartesi günleri arasında aralıklı yağışlar görülmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yaklaştığı ve önümüzdeki bir hafta boyunca belirgin bir değişiklik beklenmediği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.