Meteoroloji alarm verdi! Yoğun kar yağışı başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahminlerine göre, 28 kentte yoğun kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışı başlıyor! Meteoroloji’den 28 kent için uyarı üstüne uyarı geldi.

Meteoroloji alarm verdi! Yoğun kar yağışı başlıyor!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel değerlendirmelere göre, ülke genelinde bulutluluk hakim olacak.

Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yağış bekleniyor. Kıyı bölgelerinde ve güneydoğu kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise yağmur, zaman içinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görülecek. İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu çevresinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Kuvvetli yağış uyarısıyla birlikte, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DON VE ÇIĞ TEHLİKESİ!

Ayrıca, kuvvetli kar yağışları beklendiğinden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve çığ tehlikesi gibi durumlara karşı da önlem alınmalıdır.

İç Anadolu bölgesinde ise genel olarak çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin doğu ve güney kesimlerinde zaman zaman yağmur ve karla karışık yağmurlu bir hava hakim olacak. Bu yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması öngörülmektedir. Ayrıca, bölge genelinde yer yer pus ve sis görülebilir.

ANKARA'DA KAR YAĞACAK MI?

Hava durumu raporuna göre, Ankara'da sıcaklık -3°C ila 2°C arasında değişecek ve çok bulutlu bir hava hakim olacaktır.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE KAR YAĞACAK MI?

Eskişehir'de ise sıcaklık -3°C ila 2°C arasında olacak ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Konya'da ise sıcaklık -1°C ila 1°C arasında değişecek, bölge genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak ve zaman içinde yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecektir.

Yozgat'ta sıcaklık -6°C ila -3°C arasında olacak ve bölgede çok bulutlu ve kar yağışlı bir hava beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.