Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat, sınav formatı ve öğretmen atamasına dair önemli açıklamalar yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında yeni müfredat ve üniversite sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat, sınav formatı ve öğretmen atamasına dair önemli açıklamalar yaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ülke TV ekranlarında soruları yanıtlayan Bakan Tekin, üniversite sınavındaki sorularının tamamının Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitapları ve müfredatından çıkacağını belirtti. Ayrıca, soru hazırlama havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarındaki öğretmenler tarafından oluşturulacağını ifade etti. Öğrencilerin bu süreçte tedirgin olmamaları gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, öğrencilerin öğretmenleri ve dersleri dikkatli takip etmesi gerektiğini açıkladı.

Tekin ayrıca, yeni müfredatın askıya çıkmasının ardından gelen eleştirilere de yanıt verdi. Eleştirilerin çeşitli boyutlarda geldiğini belirten Bakan Tekin, müfredatın tamamen şeffaf bir şekilde yenilenmek istendiğini ve askıya çıkan müfredata gelen eleştiri ve öneri sayılarının oldukça fazla olduğunu aktardı.

Öğretmenlerin seçimi konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, en iyi ve en donanımlı öğretmenlerin seçilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Tekin'in ayrıca, öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldıklarında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağına dair müjdesi de dikkat çekti. Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldıklarında başka bir okula kadrolarının aktarılması imkanının olacağını belirtti.Bakan Tekin ayrıca atama sayılarının kısa süre içinde açıklanacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.