Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'da Türk bayrağı karaya çıkarıldı

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak Milli Mücadele'yi başlattığı Tütün İskelesi'nde 19 Mayıs coşkuyla kutlandı. Tütün İskelesi'nde Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'da Türk bayrağı karaya çıkarıldı
Yayınlanma:

Saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirtti. Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmasının Türk milleti için büyük önemine vurgu yaptı. Türk bayrağını karaya çıkarmak ise sembolik bir anlam taşıdı.

Törende askerler, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Tütün İskelesi'ne çıkışını canlandırdı. Türk bayrağını izcilere teslim eden askerler, bayrağın İlkadım Atletizm Stadyumu'na götürülmesine eşlik etti.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.