Mobil bankacılıkta EFT ve havale yaparken dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, elektronik para transferleriyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunarak tüketicileri uyardı. Kılıç, bankacılık işlemlerindeki artışa dikkat çekerek, mobil bankacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte EFT ve havale işlemlerindeki artışa vurgu yaptı.

Mobil bankacılıkta EFT ve havale yaparken dikkat!
Yayınlanma:

Yeniçağ'ın haberine göre, 2023 yılı verilerinde, Türkiye'de günlük ortalama 12 milyon EFT ve 10 milyon havale işlemi gerçekleştiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, tüketicilerin bu işlemleri yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları açıkladı.

YANLIŞLIKLA YAPILAN ÖDEMELERİN GERİ ALIMI ZOR

Başkan Kılıç, para transferlerinde alıcının IBAN numarası ve adının doğru girilmesinin önemine vurgu yaparak, yanlışlıkla yapılan gönderimlerin geri alınmasının zor olabileceğini ifade etti. Ayrıca, işlem açıklama kısmına alıcının kimliği ve işlemin amacı hakkında detaylı bilgilerin eklenmesinin gerekliliğini belirtti.

Kılıç, özellikle kira ödemeleri ve internet alışverişlerinde işlem açıklama kısmının önemine değinerek, bu bilgilerin hukuki anlaşmazlıklarda delil olarak kullanılabileceğini vurguladı. İnternet alışverişlerinde ödeme dekontlarının resmi belge olarak kabul edildiğini hatırlatan Kılıç, tüketicilerin işlem sırasında dikkatli olmaları ve dekontları makul bir süre saklamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.