Muammer Avcı: ''Mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin’i aşkın vatandaşımızın 41 bin 137’sini tapularına kavuşturduk''

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak'ın uzun süredir devam eden mülkiyet sorununu çözme çalışmaları kapsamında önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Muammer Avcı: ''Mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin’i aşkın vatandaşımızın 41 bin 137’sini tapularına kavuşturduk''
Yayınlanma:

mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin’i aşkın vatandaşımızın
41 bin 137’sini tapularına kavuşturduk

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı'nın verdiği bilgiye göre, 3303 sayılı kanunun hak sahiplerine tanıdığı satın alma hakkıyla 2018 yılından itibaren belirlenen hak sahipleri veya kullanıcılarına ait taşınmazların satış işlemleri gerçekleştirilmiş ve bu süreçte 41 bin 137 kişi tapularına kavuşmuş.

Zonguldak'ın mülkiyet sorununun çözümünde AK Parti hükümetinin kararlı adımlar attığını belirten Milletvekili Avcı, tapu işlemlerinin devam ettiğini ve sürecin tamamlandığında ise 60 binden fazla kişinin tapularına kavuşacağını ifade etti. Özellikle Zonguldak merkez olmak üzere ilçelerde bulunan taşınmaz malların kullanıcıları veya zilyetleri adına tescil edilememesi ve mülk edinilememesi gibi uzun yıllardır devam eden sorunların bu adımlarla çözüldüğünü belirtti.

Avcı'nın açıklamasında, bu sürecin Zonguldak'ın kentsel dönüşümü ve yapı stokunun iyileştirilmesi için önemli bir adım olduğu vurgulanırken, 3303 sayılı kanunun hak sahiplerine tanıdığı satın alma hakkının bu süreçte büyük önem taşıdığı belirtildi.

Avcı, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk ve ekibini özverili çalışmalarından dolayı kutladı ve bu çalışmaların Zonguldak'a ve vatandaşlara olumlu etkiler sağlayacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.