Muhammet Kocakaya "İzleri silmeye çalışıyorlar"

Hatay'da çadırkentte anne ve çocukları el sanatları ile depremin izlerini siliyor.

Muhammet Kocakaya "İzleri silmeye çalışıyorlar"
Yayınlanma:

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da kurulan Orhanlı Çadırkent'te çok sayıda kurum ve kuruluş vatandaşların normalleşmesine katkı sağlamak için çalışıyor. Kocaeli Halk Eğitim Merkezi'nin ilçe müdürlükleri de depremzedelerin hem morallerini yükseltmek hem de çeşitli el becerilerini geliştirmek için Defne'deki Orhanlı Çadırkent'te dönüşümlü olarak faaliyetler yürütüyor. Burada kurulan merkezde 6 usta eğitmen el sanatları, takı tasarımı, nakış, resim, örgü gibi birçok alanda eğitim veriyor. Eğitimlere hem anneler hem de çocuklar katılarak kendilerini rehabilite ediyor.

"İZLERİ SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Kocaeli Körfez Halk Eğitim Müdürlüğü Müdürü Muhammet Kocakaya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün deprem bölgesine destek ve koordinasyon amacıyla çadır kurduğunu hatırlattı. Takı tasarımı, el sanatları ve giyim alanında uzmanlaşmış 6 usta eğitmenin gönüllü olarak hizmet verdiğini belirten Kocakaya, "Aileler çocukları ile birlikte etkinliklerimize ilgi gösteriyor. Her gün farklı bir etkinlik oluyor. seramik ,ahşap boyama, mücevher tasarımı ,alçak masa yapımı ,nakış, dikiş gibi. Öğrenciler okuldan sonra buraya geliyorlar. Deprem mağdurlarına bir nebze de olsa yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Yaşadıkları deprem stresini ve travmalarını üzerinden atıyorlar. Burada yaşadıkları travmanın izlerini silmeye çalışıyorlar.”

Depremde uyuduğunu hatırlayan 10 yaşındaki Ali İmran Başak, "Evden nasıl çıkarıldığımı bile hatırlamıyorum. Ama yağmur altında arabaya bindiğimi hatırlıyorum. günlerim serada. Okul dışında buraya gelip bileklik yapıyorum. Örgü örüyorum. Kareler yapıp sonra ürün bir araya getiriyorum. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Bazen deprem olduğunu bile unutuyorum."

"ÇOK MUTLUYUM"

Ev hanımı ve 3 çocuk annesi Ayda Urhan, depremde evlerinin ağır hasar gördüğünü belirterek, "Kızım burada faaliyetler olduğunu söyledi. Sevdiklerimi kaybedip buraya geldim. Çok mutluyum. Torunuma küçük bir çanta yapıyorum.Burada mutluyum.Umarım bir daha böyle acılar yaşamayız."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.