Muhteşem Gençlerbirliği: 1-0

Spor Toto 1. Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği, Afjet Afyonspor'u evinde Jailton Paraiba’nın 71. dakikasında attığı golle 1-0 yendi.

Muhteşem Gençlerbirliği: 1-0
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği, Afjet Afyonspor'u evinde Jailton Paraiba’nın 71. dakikasında attığı golle 1-0 yendi. Ankara ekibi 7'de 7 yaptı ve puanını 21'ye yükseltti. Gençlerbirliği, lig tarihinin en iyi başlangıç yapan takımı oldu.

Spor Toto Süperligde Gençlerbirliği fırtınası esiyor. Tarihindeki en iyi sezon başlangıcın yapan kırmızı siyahlılar ligin 7. haftasında Osmanlı Stadı’nda AFJET Afyonspor’u 1-0 yenerek galibiyet sayısını 7 maça çıkardı. Üst üste aldığı 7 galibiyetle kulüp rekoru kıran kırmızı siyahlılara galibiyeti getiren golü 71. Dakikada Jailton Paraiba attı.

genclerbirligi4.jpg

İLK YARIDA GOL YOK

İki takımın mücadelesi nefes kesti. Ev sahibi Gençlerbirliği maça iyi başlamasına karşın AFJET Afyon karşısında ilk yarıda çok zorlandı. Bir türlü rakip savunmayı aşamayan kırmızı siyahlılar bu devrede yakaladığı gol pozisyonunu değerlendiremeyen ev sahibi rakibini iyi savunma yapması üzerine kanatları kullanan ev sahibi bu isteğinde de başarılı olamadı. İki takınım karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince mücadelenin ilk yarsısı 0-0 golsüzlükle sona erdi.

TEK GOL JAİLTON’DAN

İkini yarıya gol ve goller bulmak için çıkan ev sahibi Gençlerbirliği rakip savunmayı adeta bunalttı. Afyon ceza sahası içinde çok sayıda gol pozisyonuna giren kırmızı siyahlılar kaleci Rybka’yı aşmakta zorlandı. Baskılı oyununun karşılığını maçın 71. dakikasında aldı. Bu dakika içinde Afyon ceza sahasına yapılan güzel ortayı kaptan Selçuk Şahin kafayla aşırdı topu önünde bulan bu futbolcunun güzel plase vuruşu filelere gidince ev sahibi Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra her iki takınım karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince kırmızı siyahlılar maçtan 1-0 galip ayrılıp rekor kırarak haftayı 3 puanla kapattı.

jailton.jpg

Jailton’dan altın gol

Gençlerbirliği’nin evinde AFJET Afyonspor’ 1-0 yenmesini ardından büyük sevinç yaşandı. Kırmızı siyahlı ekibin Brezilyalı golcüsü Jailton Paraiba bu maçta ortaya koyduğu futbolun yanı sıra attığı golle de takımına hem altın değerinde 3 altın puan kazandırdı hem de maçın yıldızı olmayı başardı. Maçın ardından takım arkadaşları tarafından tebrike edilen Jailton taraftarlar tarafından tribünlere çağrılarak alkış adldı.

genclerbirligi3.jpg

Sözeri: Rehavete kapılmayacağı

Spor Toto 1. Lig’in 7. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, konuk ettiği AFJET Afyonspor’u 1-0 yenerek ligde 7’de 7 yapması sonrası büyük coşku yaşandı. Maçın ardından futbolcularını tebrik eden kırmızı siyahlı ekibin teknik direktörü Erken Sözeri soyuna odasına inip futbolcularını tebrik ettikten sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözeri şunları söyledi, “Her maç olduğu gibi bu maçın da zor olacağını bekliyorduk. Özellikle bizim kadro kalitemiz itibariyle, rakiplerimiz analizlerini yapıyor ve biraz kapalı oynuyorlar. Dolayısıyla içerideki maçları biraz geç de olsa kazanıyoruz. Bizim artımız disiplinli ve sabırlı oynamak. Bugün de oyunu yöneten bizdik. Pozisyonlara da girdik. İlk yarı bir gol bulsak her şey farklı olabilirdi. Bu tarz maçlarda golü bulmak önemli. Oyuncularımı kutluyorum. 7’de 7 yaptık. Asla rehavete kapılmayacağız” şeklinde konuştu.

MAÇIN KÜNYESİ

STAT: Osmanlı

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Seyfettin Ünal, Oğuz Kağan Çalışır

GENÇLERBİRLİĞİ: Hakan Arıkan, Ahmet Oğuz, Arnason, Luccas Claro, Alper Uludağ, Selçuk Şahin, Yasin Pehlivan, Jailton, Sessegnon (Dk. 84 Cosmin Matei), Ahmet İlhan Özek (Dk. 61 Nadir Çiftçi), Mert Nobre (Dk. 76 Bekir Yılmaz)

AFJET AFYONSPOR: Rybka, Türker Toptaş (Dk. 79 Mehmet Güven), Bayram Çetin, Mehmet Seyfettin Sedef, İsmet Benli, Nazmi Candoğan, Taşkin İlter, Onur Ramazan Toprak (Dk. 53 Ersel Aslıyüksek), Yasin Yener, Mendy, Abdulkadir Kuzey (Dk. 53 Oltan Karakullukçu)

GOL: Dk. 71 Jailton (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Bekir Yıldız, Hakan Arıkan (Gençlerbirliği) - Mendy, Yasin Yener, İsmet Benli (Afjet Alanyaspor)

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.