“Mülakatsız 68 bin öğretmen atama sözünü tutun”

Atama bekleyen öğretmenler Ulus Zafer Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yoğun yağmur ve doluya rağmen basın açıklamalarından vazgeçmeden Yusuf Tekin ve devlet erkânına seslerini duyurmak için 81 ilden gelen öğretmenler basın açıklamasını yarım bırakmadan tamamladı.

“Mülakatsız 68 bin öğretmen atama sözünü tutun”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ülkenin dört bir yanından gelen ve atama bekleyen öğretmenler, Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılması gereken mülakatsız 68 bin atama taleplerini dile getirmek üzere Ulus Zafer Anıtı’nda bir araya geldi. Yağan yağmur ve doluya rağmen basın açıklamalarını yarım bırakmayan öğretmenler, “68 bin atama mücadelemizi aylardır sürdürmekteyiz. Atama bekleyen 572 bin öğretmen adına, Cumhurbaşkanımıza ve devlet erkânımıza sesleniyoruz” dedi.

“MÜLAKATLI DEĞİL LİYAKATLI ATAMA”

Atatürk'ün dediği gibi, "Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyen atanamayan öğretmenler, “Bu yüzden, mülakatsız 68 Bin öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

untitled-1-006.jpg

Atama bekleyen öğretmenler, uzun süredir devam eden belirsizlik ve mülakat uygulamasına karşı isyanlarını dile getirdi. Özellikle, 2023 KPSS sonuçlarının açıklanmasından bu yana atama takvimi belirlenmemesi ve mülakat uygulamasının hala devam etmesi öğretmenleri endişelendirdi.

“KARANLIĞA MEYDAN OKUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Cumhurbaşkanımızın ve diğer devlet yetkililerinin verdiği sözlerle ve seçim beyannameleriyle, mülakatın kaldırılacağı vaat edilmişti. Ancak, hala atama takvimi belirlenmedi ve belirsizlik devam ediyor. Artık, mülakat yerine liyakatin geçerli olmasını istiyoruz. Biz genç öğretmenler, ülkemizi eğitimle ileriye taşıyacak olan güçlü bir kadro oluşturuyoruz. Alanında yetkin olmayan 85 bin ücretli öğretmen çalıştırmak yerine atanmayı bekleyen 572 bin Öğretmen ordusu olarak aldığımız 2023 KPSS puanı ve sıralamalarımızla mülakatsız 68 bin öğretmen Atamasının yapılmasıyla birlikte görevimizi yurdun her bir köşesinde icra etmeye hazırız. Öğretmenler olarak bir ışık olup etrafımızı aydınlatarak, karanlığa meydan okumaya devam edeceğiz.”

untitled-1-007.jpg

Öğretmenlerden siyasilere destek teşekkürü, “Aylardır sürdürdüğümüz bu mücadelede bizi yalnız bırakmayan destekçilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan'a ve Eğitim Gücü Sen, Eğitim İş Sendikalarına minnettarız. Ayrıca, bize maddi manevi destek veren kıymetli hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz.”

SUAT ÖZÇAĞDAŞ’TAN AÇIKLAMALI DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri de atanamayan öğretmenlere destek oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş açıklamasıyla öğretmenlere destek verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce öğretmen, atanma sorununa dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için bir araya geldi. Suat Özçağdaş, bu konuda şunları dile getirdi: “Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce öğretmenin sesine söz olmak onlara destek vermek için buradayız. Biraz önce burada bir dolu Fırtınası oldu. Tek bir öğretmenimiz bile bu fırtınadan kaçmadılar. Burada olmaya devam ettiler. Çünkü Türkiye'de atanmayan öğretmenler problem var.”

untitled-1-008.jpg

“GERÇEK RAKAMLAR ORTAYA KONMALI”

Suat Özçağdaş, Cumhurbaşkanı'nın “öğretmenlere kısa süre içinde atama yapılacağı” sözlerine rağmen, gerçek rakamların ortaya konması gerektiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz günlerde sayın cumhurbaşkanı öğretmenleri son derece kıran bir miktar atama yapacağız söylemiyle bunu dillendirmişti. Oysa bakanın açıklamasıyla 80 binin üzerinde ücretli öğretmen var. Gerçek rakam Sayıştay’a göre 130 bin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk etapta 100 bin, eğer bakan sözünü tutacaksa 68 bin atamanın amasız fakatsız yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

untitled-1-005.jpg

MÜLAKAT SORUNU VE ADİL ATAMA TALEBİ

Suat Özçağdaş, öğretmenlerin atanma sürecindeki talepleri ve beklentileri oldu. Özçağdaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi mülakatın kaldırılacağı sözlerine atıfta bulunarak, “Öğretmenlerimiz mülakat istemiyor. Türkiye mülakat istemiyor” dedi. Öğretmenlerin üniversite eğitimini tamamladıktan sonra KPSS ile yarışarak hak ettikleri pozisyonlara atanması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, atanma sürecinde adil bir değerlendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Özçağdaş, “Öğretmenlerin mülakatsız derhal atanması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin sınav sürecindeki performanslarına da dikkat çeken Özçağdaş, “Aynı zamanda öğretmenlerimizin hiçbirisi 19 netle falan atanmıyorlar. 75 sorunun içerisinden 55 soruyla başarılarını defalarca kanıtlayan öğretmenlerden bahsediyoruz” diyerek öğretmenlerin başarısına vurgu yaptı.

Son olarak, Özçağdaş, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, “Öğretmenlik başımızın tacıdır. Bu ülkenin geleceğidir. Öğretmenlik ve eğitim sistemi bu ülkenin geleceği için bir numaralı çözüm yoludur” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin, yağmurda yağsa da doluda yağsa da seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.