Mümtaz Soysal son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün evinde 90 yaşında yaşamını yitiren “hocaların hocası”, Anayasa profesörü, eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal, son yolculuğuna Zincirlikuyu Camii’nden uğurlandı.

Mümtaz Soysal son yolculuğuna uğurlandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Önceki gün evinde 90 yaşında yaşamını yitiren “hocaların hocası”, Anayasa profesörü, eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal, son yolculuğuna Zincirlikuyu Camii’nden uğurlandı. Soysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasinin katıldığı cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Anayasa profesörü, “hocaların hocası” nitelemesiyle tanınana eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal, geçtiğimiz 11 Kasım’da, evinde vefat etti. Soysal’ın cenazesi; siyaset, akademi ve medya dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Zincirlikuyu Camii’ne getirilen Soysal’ın tabutu, Türk bayrağına sarıldı. Resmi törenle uğurlanan Soysal’ın cenazesinde; aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski genel başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen, eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın’ın da yer aldığı çok sayıda siyasetçi hazır bulundu.

KILIÇDAROĞLU, KAFTANCIOĞLU VE İMAMOĞLU CENAZEYE BİRLİKTE GELDİ
Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu, cami avlusuna birlikte girdi. Soysal’ın ailesine taziyelerine ileten üçlü, daha sonra cenaze namazı saflarına girdi. Kılınan cenaze namazının ardından Soysal’ın tabutu, alkışlar eşliğinde askeri törenle cenaze arabasına konuldu. Soysal, yine alkışlar eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi. Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın, 40 yaşında vefat eden yazar eşi Sevgi Soysal'dan iki çocuğu bulunuyor.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.