Mustafa Destici: Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze'deki insanlık suçlarına dikkat çekerek, "Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor. Bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları bombalamak, parçalamak insanlık ve savaş suçudur. " dedi.

Mustafa Destici: Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor
Yayınlanma:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hür ve Bağımsız Filistin" mitinginde Gazze'de yaşanan büyük bir insanlık suçuna dikkat çekti. Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen konuşmasında, Filistin'de binlerce masum insanın ağır bombalara maruz kaldığına vurgu yaptı.

Destici, Müslümanların bu acıya her gün göz yaşları döktüğünü belirtirken, şunları söyledi: "Şehit liderimiz Muhsin Başkan'ın memleketi Sivas'ta, Filistinli çocuklar ve masumlar için oradaki masumların yanında olduğumuzu göstermek ve zalimlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için buradayız."

"GAZZE'DE YAKIN TARİHİN EN BÜYÜK İNSANLIK SUÇLARINDAN BİRİ İŞLENİYOR"

Filistin'de terörist, zalim ve Siyonist İsrail'in bombalarıyla hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Filistin'de tarihin en büyük trajedilerinden, katliamlardan ve soykırımlardan birinin yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor. Çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu sivil bir katliam yaşanıyor. Ne yazık ki bu katliam tüm dünya, İslam dünyası ve Müslümanlar tarafından gözleniyor. Gazze'de yaşananları bir savaş olarak adlandırmak, tarihe ve insanlığa ihanet olurdu. Savaşın bile kuralları ve hukuku vardır. Bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları bombalamak, parçalamak insanlık ve savaş suçudur. İşte bu katliamları bugün katil İsrail, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle gerçekleştiriyor. Ne kadar yazık, ne kadar ayıp, Allah kahretsin diyorum."

Destici, İsrail'in bu suçların bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini belirterek, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını ve İsrail'i destekleyenlere karşı olduklarını dile getirdi.

Filistin'de yaşananlara sessiz kalmak suç ortaklığı anlamına geldiğini vurgulayan Destici, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında yer aldığını ifade etti.

Siyaseti sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda çevre coğrafyadaki mazlumlar için yaptıklarını belirterek, sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.