Nebi Hatipoğlu kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti sıralarından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Nebi Hatipoğlu'nun biyografisi araştırılıyor. Yaşamı boyunca farklı görevlerde bulunan Nebi Hatipoğlu kimdir? Nebi Hatipoğlu kaç yaşında? Sorularının cevabı haberimizde...

Nebi Hatipoğlu kimdir?
Yayınlanma:

AK Parti tarafından İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında 31 Mart Yerel Seçimleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nebi Hatipoğlu belirlendi. Adayların açıklanmasından sonra Hatipoğlu'nun da hayat hikayesi araştırılmaya başlandı.

NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

1974 doğumlu olan Nebi Hatipoğlu, Eskişehir'de doğdu ve ilkokul, ortaokul, ve lise eğitimini burada tamamladı. 1997'de Bilkent Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe bölümünden mezun oldu, ayrıca 2005'te Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1998'de Hatipoğlu Plastik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2004'te Europen Endüstri'nin yönetim kurulu başkanı oldu. Ayrıca, 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi ve bu dönemde Eskişehirspor, milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla kaynak elde ederek Süper Lig'e yükseldi.

2023 genel seçimlerinde İyi Parti'nin 1. sıradan Eskişehir milletvekili adayı olan Hatipoğlu, seçimler sonucunda 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak girdi. TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı. Ancak, 2 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa etti ve 7 Kasım 2023 tarihinde AK Parti'ye katıldı. Hatipoğlu, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.