Nebi Hatipoğlu kimdir? Nebi Hatipoğlu neden istifa etti?

Birçok kişi Nebi Hatipoğlu'nun kim olduğunu merak edip, araştırıyor. Peki, Nebi Hatipoğlu kimdir? Nebi Hatipoğlu neden istifa etti? İşte detaylar...

Nebi Hatipoğlu kimdir? Nebi Hatipoğlu neden istifa etti?
Yayınlanma:

İdris Nebi Hatipoğlu, 17 Şubat 1974 tarihinde Eskişehir'de doğan bir siyasetçi ve iş insanıdır. Hatipoğlu, 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Eskişehir milletvekili olarak görev yaptı. Ailesi 1951 yılında Bulgaristan'dan Eskişehir’e göç etmiştir. Eğitim hayatı Eskişehir'de sona erdi Hatipoğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü ve 2005 yılında mezun oldu. İş dünyasında aktif bir rol üstlenen Hatipoğlu, cam ve plastik yapı elemanları sektöründe aile şirketinde yöneticilik yaptı. 1995 yılından bu yana yönetimde olan Hatipoğlu, Avrupa adlı firmayı 2022 yılında halka arz etmiş ve Eskişehir’de halka arz edilen ilk firma olmuştur.

28. DÖNEM TBMM'YE MİLLETVEKİLİ OLARAK SEÇİLDİ

Siyasi arenaya adım atan Hatipoğlu, 2021 yılında Eskişehir'de yayımlanan Milli İrade gazetesini satın alarak medya sektöründe de faaliyet göstermeye başladı. Ayrıca, Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığı da üstlenmiş ve bu dönemde takımın Süper Lig'e yükselmesine katkı sağlanmıştır. İdris Nebi Hatipoğlu, 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den Eskişehir milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve 28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak seçilmiştir.

"DERİN GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞIYORUM"

Milletvekili olarak Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev yapıyordu. Ancak 2 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa etti. İYİ Parti'nin 28. dönem milletvekilleri arasında ilk istifaya ilişkin bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, görevinden istifa ettiğini resmi sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyuna duyurdu. Hatipoğlu, "Derin görüş ayrılığı yaşıyorum" ifadelerini kullanarak istifasının nedenini açıkladı.

Parti içi istişarelerin sağlıklı bir şekilde yürütülemediğini vurgulayan Hatipoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de istifasından haberdar etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.