“Neşet Ertaş Destanı” Gazi’de hayat buldu

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Neşet Ertaş Destanı” Ankara’daki Kırşehirlileri bir araya getirdi.

“Neşet Ertaş Destanı” Gazi’de hayat buldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

KIRŞEHİRLİ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ VE FEDERASYONU’NDAN BÜYÜK ORGANİZASYON

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Neşet Ertaş Destanı” Ankara’daki Kırşehirlileri bir araya getirdi.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın hayatı ve türküleri Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği’nin organizasyonuyla yeniden hayat buldu. Geceye katılan davetliler birbirinden güzel türkülerle hem hasret giderdiler hem de keyifli bir gece geçirdiler.

neset-001.jpg

NEŞET ERTAŞ’IN TÜRKÜLERİ YANKILANDI

TRT Türkü’de yaptığı başarılı programlı büyük beğeni toplayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği sanatçısı Abdullah Gündüz’ün hazırlayıp sunuculuğunu yaptığı programda Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın hayatı anlatılarak türküleri gelen misafirler için yeniden hayat buldu. Gazi Üniversitesi 90. Yıl etkinlikleri kapsamında Fakülte Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akpınar yönetiminde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Türk Halk Müziği Korosu tarafından Neşet Ertaş’a saygı konseri gerçekleştirildi. 7’den 70’e siyasetten sanata, eğitimciden iş dünyasının önde gelen çok sayıda ismin yoğun katılım gösterdiği gecede “Neşet Ertaş Destanı” programını hazırlayan ve sunan Abdullah Gündüz’de Neşet Ertaş Türküsü seslendirerek hemşerilerine jest yaptı.

ÜST DÜZEY KATILIM

Gazi Üniversitesi Konser Salonunda yapılan konsere Sayıştay Başkanı Recai Akyel, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Hasan Es, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Durmuş, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ve Federasyon yönetim kurulu üyeleri, Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Kırşehirliler Vakfı Başkanı Oğuz Altın ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğretim üyeleri, öğrenciler ve Kırşehirliler katıldı. Gazi Konser salonunda yapılan konserde Neşet Ertaş’a ait  on altı türkü icra edildi.

kirsehir-gazi1.jpg

NEŞET ERTAŞ BİR DESTANDIR

Düzenlenen anma gecesinde konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan “Neşet Ertaş gerek Kırşehir gerekse Türkiye için bir destandır, Halk ozanıdır, gariptir. Biz bugün burada büyük ustamızın hatıralarını sözlerini yeniden hayat bulmasını sağlıyoruz. Bu programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

ONUN GİBİSİ BİR DAHA GELMEZ

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar programda yaptığı konuşmada “Bizler Kırşehirliyiz. Neşet Ertaş sadece Kırşehir’e değil tüm dünyaya mal olmuş bir sanatçıdır. Bizim gururumuz onunla aynı topraklarda doğu aynı gelenek ve görenekleri yaşamaktır. Onun gibisi bir daha dünyaya gelmez” dedi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

Programda konuşan Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Recep Kılıç gecede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Kırşehirli Eğitimciler Derneği 2019 yılı başında kurulmuş olup, Ankara'da Kırşehirli 630 ve Türkiye'de 13500 üzerinde öğretmen ile 250 üzerinde üniversitelerde öğretim elemanı arasında iletişim, yardımlaşma, kültürel, eğitim ve proje faaliyetlerine devam etmekte. Önümüzdeki yıllarda bu faaliyetlerin yanında öğrencilerimize burs ile ilgili çalışmalarımız olacaktır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Neşet Ertaş Destanı programının gerçekleştirilmesinde emeği geçen Gazi Üniversitesi Yöneticilerine, Kırşehirli Dernekler Federasyonuna, Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyelerine, Hamoy Ekibine, programa katılarak şereflendiren Anayasa Mahkemesi Üyesine, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreterine, Milletvekillerine, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesine, Kirsehirliler Vakfı Başkanına, Kırşehirli Dernek Başkanlarına, Öğretim Üyelerine, Öğretmenlere, Öğrencilere  ve diğer katılanlara teşekkür ederim.  Bu vesile ile Tüm Eğitimcilerin Öğretmenler Gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı

EĞİTİMCİLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Program sonrası gazetemize 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili kısa bir açıklama yapmayı da unutmayan Başkan Kılıç, “Sümerli eğitmen ve şair Ludengirra günümüzden 4000 yıl önce 'Mademki biliyorsun, neden öğretmiyorsun?' diyerek bilginin ve öğretmenin önemini vurgulamıştır.  'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" İlahi tebliğinde bilgilenmenin ve Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözlerinde öğretmenin önemi güzel bir şekilde ifade edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 11 Kasım 1928 'de Bakanlar Kurulu tarafından verilen Başöğretmenlik unvanını kabul tarihi 24 Kasım 1928, Atatürk'ün  yüzüncü doğum gününde "Öğretmenler Günü" olarak ilan edilmiştir. Başta Başöğretmen olmak üzere, öğretmen şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Tüm eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Öt eyandan programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ve TRT Türk Sanat Müziği solistlerinden Çiğdem Gürdal konuk sanatçı olarak katıldı. Konser sonunda Şef Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akpınar’a Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya, Çiğdem Gürdal’a ise Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Durmuş tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.