Nobre hayat verdi

Spor Toto 1. Lig 2018-2019 Sezonu’nun ilk haftasında, 29 yıl aranın ardından Süper Lig’e veda eden Gençlerbirliği, 1. Lig’e bu sezon yükselen Hatayspor’u konuk etti. Mücadeleyi Gençlerbirliği Mert Nobre’nin penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

Nobre hayat verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig 2018-2019 Sezonu’nun ilk haftasında, 29 yıl aranın ardından Süper Lig’e veda eden Gençlerbirliği, 1. Lig’e bu sezon yükselen Hatayspor’u konuk etti. Mücadeleyi Gençlerbirliği Mert Nobre’nin penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

29 Yıl aranan ardından efsane Başkanları İlhan Cavcav’ın isminin verildiği sezonda lige veda eden Gençlerbirliği yeni teknik direktörü eski futbolcusu Erkan Sözeri yönetiminde Spor Toto Birinci Ligde ilk maçına çıktı. İlk yarıda her iki takımda ortaya koydukları futbolla alkışı hak ederken ikinci yarıda düşen tempo ile her iki takımda sezona daha hazır olmadıklarını gösterdi. Osmanlı Stadı’ndaki mücadeleye Gençlerbirliği seyircisi ilgi göstermedi. Maçı izlemeye gelen az sayıdaki taraftar takımlarını doksan dakika boyunca desteklediler.

GENÇLERBİRLİĞİ PUANLA BAŞLADI

Spor Toto 1. Lig'de ilk hafta maçında Gençlerbirliği ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Osmanlı Stadı'nda oynanan maçta kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golü 37 yaşındaki Mert Nobre penaltıdan kaydetti. Bu galibiyetin ardından Erkan Sözeri yönetimindeki Gençlerbirliği, lige galibiyetle başladı. İlhan Palut'un başında olduğu Hatayspor ise puan alamadı. Hafta sonu MKE Ankaragücü-Galatasaray maçına ev sahipliği yapan Osmanlı Stadı’nın kötü zemini iyi futbola engel oldu.

TEK GOL NOBRE’DEN

Sezonun ilk maçına ev sahibi Gençlerbirliği iyi başladı. Osmanlı Stadı’nı dolduran az sayıdaki taraftar önünde oynanan maçın ilk yarısında tek gol vardı. Mücadeleye hızlı başlayan Gençlerbirliği 19. dakikada penaltı kazandı. Bu dakika Hatayspor ceza sahasında ceza sahası içinde Ahmet İlhan’ın düşürülmesi sonrası maçın hakemi Erkan Engin penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen 37 yaşındaki tecrübeli golcü Mert Nobre kalecinin sağından topu filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirirken bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

DÜŞÜK TEMPO

Düşük tempoda geçen ikinci yarıda her iki takımda net fırsat üretmekte zorlanırken Gençlerbirliği skoru korumayı başardı. Bu devrede ev sahibi kırmızı siyahlılar daha ziyade savunmada kalırken, Hatayspor ise hızlı hücumlarla gol bulmaya çalıştı. Bu devrede iki takım da baskısını artırdı. Ancak fırsatları değerlendiremeyen Hatayspor, beraberlik golünü bulamadı. Maçı 1-0 kazanan Gençlerbirliği, 3 puana ulaştı. Hatayspor ise puanla tanışamadı. Gençlerbirliği ikinci maçında haftaya deplasmanda Altınordu'ya konuk olurken, Hatayspor ise Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.