ORSİAD: Umutsuzluk yok, teşvik-desteklere yönelin

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği’nden KOBİ’lere, “Umudunuzu kaybetmeyin, devletin ve özel kuruluşların sağladığı teşvik, destek ve hibelere yönelin” çağrısı geldi.

ORSİAD: Umutsuzluk yok, teşvik-desteklere yönelin
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki 400’ü aşkın üyesiyle faaliyetini sürdüren OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği’nden KOBİ’lere, “Umudunuzu kaybetmeyin, devletin ve özel kuruluşların sağladığı teşvik, destek ve hibelere yönelin” çağrısı geldi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Nedret Yener, ekonomik kriz sürecinin en az hasarla atlatılabilmesi için iş dünyasına büyük görev düştüğünü söyledi. Başkan Yener; OSTİM, İvedik ve Sincan Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren yüzlerce sanayici ve işadamının çatı kuruluşu olan ORSİAD’ın, döviz kurlarındaki artış ve ekonomik çalkantının yol açtığı sıkıntılarla mücadelede üyelerinin yanında olduğunu bildirdi.

BUGÜNLER GEÇECEK

Bu süreçte umutsuzluğa kapılarak yanlış adımlar atmanın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını bildiren Başkan Yener, “Türkiye zor günleri atlatacak, ekonomi yeniden düzlüğe çıkacak. İşte o gün geldiğinde ekonomimizin dinamiği olan tüm KOBİ’lerimizin, esnafımızın, çiftçimizin dimdik ayakta olması gerekiyor” dedi. Ekonomik darboğaz döneminde işletmelere küçülmeye gitme, üretimi ve istihdamı azaltma yerine farklı alternatifleri denemelerini öneren Başkan Nedret Yener, bu alternatiflere dair şunları söyledi:

FIRSATLARI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRELİM

“Elbette tasarruf edeceğiz. Elbette yerli alım-satıma yöneleceğiz. Ama çalışmaktan ve üretimden geri adım atmayacağız. Farklı pazar arayışlarımızı sürdürürken, devletimizin ve çeşitli kuruluşlarımızın iş dünyasına sağladığı sayısız destek, hibe ve desteklerden yararlanmaya çalışacağız. Bizim sanayicimize, esnafımıza, tüccarımıza, çiftçimize, kısacası ülkeye katma değer yaratan tüm kişi ve kuruluşlarımıza çağrımızdır; umudunuzu kaybetmeyin, içinde bulunduğunuz koşulları iyileştirme adına mutlaka ilgili kuruluşlarla temasa geçin…”

GÖREVE HAZIRIZ

Bşakan Nedret Yener bu çerçevede KOSGEB, ilgili bakanlıklar, Avrupa Birliği Fonları, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, TKDK, Eximbank, İŞKUR, KGF ve İŞGEM gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun sağladığı imkânlardan mutlaka yararlanılmasını tavsiye etti. Başkan Yener, ”Finansman sorunlarının çözümü, istihdam yaratma, üretim-kalite ve standartlarının arttırılması veya uluslararası düzeyde rekabet etmek isteyen ve bu konuda desteğe ihtiyacı olan KOBİ’lere ORSİAD olarak yol göstermeye, ilgili kurum ve kuruluşlarla buluşturmaya hazırız” dedi. Öte yandan ORSİAD konuyla ilgili olarak 11 Eylül Salı günü OSTİM’teki dernek merkezinde bir toplantı düzenleyecek. Türk Eximbank ve ORSIAD işbirliği ile düzenlenecek "İhracata yönelik krediler, garanti ve sigorta programlari" tanıtım toplantısı herkese açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.