Osmanlı’da duraklama dönemi

Osmanlıspor deplasmanda Adana Demirspor karşısında girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamayarak 3 puandan olurken şampiyonluk yolunda ciddi bir yara aldı.

Osmanlı’da duraklama dönemi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Osmanlıspor deplasmanda Adana Demirspor karşısında girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamayarak 3 puandan olurken şampiyonluk yolunda ciddi bir yara aldı.

Osmanlıspor Spor Toto Birinci Ligin 25. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı. 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesini Kutluhan Bilgiç, Orkun Aktaş ve Bahtiyar Birinci hakem üçlüsü yönetti. Bu sonucun ardından Osmanlıspor puanını 48’e yükseltip üçüncü sıradaki yerini korudu.

BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ

Son haftalar büyük bir çıkış yakalayan ev sahibi Adana Demirspor ile geçen hafta liderliği koruma maçında Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0 yenilen Osmanlıspor arasındaki mücadele beklenen çekişme ve heyecandan uzaktı. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin birinci ve ikinci yarısında iki takımda yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince dostça başlayan mücadele dostça 0-0 sona ererken takımlar puanları paylaştı. Daha ziyade orta saha şeklinde geçen mücadelede iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı.

RAKİP HATAYSPOR

Bu sonucun ardından Osmanlıspor şampiyonluk yolunda büyük bir yara alırken puanını 48’e çıkarak ligde üçüncü sıradaki yerini korudu. Ev sahibi Adana Demirspor ise 38 puanla sekizinci sırada kaldı. Ankara temsilcisi haftaya kendi sahasında Hatayspor’u konuk ederken, Adana Demirspor da Cumartesi günü deplasmanda Tetiş Yapı Elazığspor ile karşı karşı karşıya gelecek. Denizlispor bir maç eksiği ile 50 puanla ikinci sırada yer alırken, Gençlerbirliği ise evinde Altay’ı 1-0 yenerek puanını 51’e yükseltip maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

MAÇTAN DAKİKALAR

İki takımın heyecanlı maçı pozisyonla başladı. Başlama vuruşunun ardından ev sahibi Adana Demirspor maçın 1. dakikasında gole çok yaklaştı. Sol kanattan bir serbest vuruş kazanan Adana Demirspor’da topun başına Levent’in yaptığı ortaya Semih’in kafa vuruşunda Osmanlıspor kalecisi Abdulaziz kale çizgisi üzerinden kornere çeldi. Maçın 26. dakikasında yine ev sahibi Adana Demirspor bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Hakan ile karşı karşıya gelen mor sarılı ekibin kalecisi Abdulaziz bir kez daha gole izin vermedi ve ilk yarısı 0-0 sona erdi.

OSMANLI DİREĞE TAKILDI

İkinci yarıya iyi başlayan bu kez deplasman temsilcisi Osmanlıspor oldu. Maçın 51. dakikasında mor sarılıların sol kanattan geliştirdiği atakta Todorovic’in ortasında Mathew topa gelişine vurdu top Adana kalecisi Çağlar’da kaldı. Maçın 68. dakikasında Osmanlıspor direğe takıldı. Ani gelişen mor sarılıların atağında ceza sahasına gönderilen top, Mertan’ın önünde kaldı. Mertanın bekletmeden vurduğu sert şutta top üst direğe çarparak auta çıktı. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.