Osmanlının ayak sesleri

Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında Osmanlı Stadı’nda Adana Demirspor’u konuk eden Osmanlıspor ikinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibini 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

Osmanlının ayak sesleri
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında Osmanlı Stadı’nda Adana Demirspor’u konuk eden Osmanlıspor ikinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibini 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Mücadelenin tek golü 54. dakikada Tugay Kacar’dan geldi.

Son iki haftadır ortaya koyduğu futbolla çıkışını sürdüren Osmanlıspor Spor Toto Birinci Lig’in 8. haftasında Osmanlı Stadı’nda karşılaştığı Adana Demirspor’u 54. dakikada Tugay Kacar’ın attığı golle 1-0 yenerek haftayı üç puanla kaptı. Abdulkadir Bitigen, Mehmet Metin ve Selahattin Altay hakem üçlüsünün yönettiği haftanın zorlu mücadelede iki takımın heyecanlı ve güzel futbolu maçı izlemeye gelen az sayıdaki taraftarı futbola doyurdu. Zaman zaman sert geçen mücadele toplam 6 futbolcu sarı kart gördü.

osmanlispor-11-008.jpg

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Spor Toto 1. Lig'in 8. haftasının zorlu maçında Osmanlıspor ile zirve mücadelesi veren Adana Demirspor'u Osmanlı Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki takın zevkli mücadelesinden tek golle ev sahibi Osmanlıspor galip ayrıldı. Bu sezon sahasında ilk galibiyetini alan Osmanlıspor, puanını 12'ye çıkardı. Ligde 5 maç sonra kaybeden Adana Demirspor ise 16 puanda kaldı. Öte yandan, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında patlayıcıyla düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan askerler için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulundu. Adana Demirsporlu futbolcular, seremoniye ay-yıldızlı tişörtle çıktı.

ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Lige kötü başlayan ardından evinde bir türlü kazanamayan Osmanlıspor ligin 7. hafta karşılaşmasında Gazişehir Gaziantep'i deplasmanda 3-2 Caner, Burhan ve Beykan’ın golleriyle yendikten sonra çıkışa geçen mor sarılılar bu hafta da evinde ligin güçlü takımlarından Adana Demirspor’u zorda olsa 1-0 yenerek son iki haftayı iki galibiyetle kapattı. Osmanlıspor milli maçlar nedeniyle verilen ardından ligin dokuzuncu haftasında deplasmanda Hatayspor’a konuk olacak.

osmanlispor-kutu-011.jpg

Akçay: Önemli bir maç oynadık

Spor Toto 1 Lig'in 8. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 1-0 yenen Osmanlıspor’da büyük sevinç vardı. Futbolcularını tebrik eden mor sarılıların teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay daha sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akçay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Adana Demirspor ile önemli bir maç oynadıklarını söyledi. Elde ettikleri galibiyetle 12 puana ulaştıklarını hatırlatan Akçay, “Kendimize 8 haftalık bir toparlanma süreci tanımıştık. Birkaç hafta önce 'ilk 8 haftayı 10 ya da 12 puanla bitirirsek çok iyi olacak' diye ifade kullanmıştım. Allah'a şükürler olsun, onu gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

İYİ MÜCADELE ETTİK

Akçay, bu akşam futbolcularının iyi mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti, “Müsabakanın başından itibaren kora kor, yere sağlam basan bir takım olarak, rakibin her gayretine mutlaka bir karşıt duruş gösterdik. Özellikle ilk yarıda bunu daha çok devre soktuk. Kazandık, kazanınca bazı şeyler mükemmel oluyor. Biz yine de kazanmamıza rağmen eksiklerimizi gözden geçireceğiz. Yapılanma içerisinde olan bir takımız. Bazı konularda geciktik. Bu ara bizim için çok iyi oldu” dedi. Osmanlıspor'un hedefine ilişkin soruya Akçay, “Ocak ayından sonra yolculuğun nereye olacağını aşağı yukarı gerçekçi bir tespitle yaparız” yanıtını verdi. Akçay, Osmanlı Stadı'nın zeminine yönelik iyileştirme çalışmalarının milli arada da devam edeceğini dile getirerek, “Zemin 15 gün sonra çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.
 

osmanlispor-kutu-1-004.jpg

Kutlu: Biz hata yaptık, biz kaybettik

Spor Toto 1. Lig’in 8. hafta mücadelesinde Adana Demirspo’un, deplasmanda Osmanlıspor’a 1-0 yenildiği maçın ardından futbolcularda üzüntü hakimdi. Maçın ardından sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “Öncelikle çok üzgünüz. Üç haftadır kazanan bir takım vardı ve buraya da kazanmak için gelmiştik. Maçın sonucunda mağlup olan takımız. Ama maçın geneline bakıldığında aslında kazanamasak da en kötü bir puanla ayrılabileceğimiz bir maçtı. Pozisyonsuz geçen maçta, çıkarken kaybettiğimiz bir toptan dolayı 1-0 mağlup duruma düştük. Daha sonra oyun üstünlüğünü sağlasak da golü bulamadık. İki takımın da pozisyonu yoktu. Osmanlıspor da çok güçlü bir takım. İki takım içinde durgun bir maçtı. Golden sonra biraz daha girişimler yaptık ama golle sonuçlandıramadık. Hata yapanın kaybedeceği bir maçtı ve biz hata yaptık, biz kaybettik” şeklinde konuştu.
 

Kaynak:İHA

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.