Osmanlıspor cepten yiyor

Osmanlıspor Spor Toto 1'inci Lig'in 26'ncı haftasında Ankara’da Osmanlı Stadı’nda ligde zirve mücadelesi veren Hatayspor’a 3-1 yenilerek evindeki üst üste ikinci yenilgisini alarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Osmanlıspor cepten yiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Osmanlıspor Spor Toto 1'inci Lig'in 26'ncı haftasında Ankara’da Osmanlı Stadı’nda ligde zirve mücadelesi veren Hatayspor’a 3-1 yenilerek evindeki üst üste ikinci yenilgisini alarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasının önemli maçında zirve mücadelesi veren iki takım Osmanlıspor ile Hatayspor Ankara’da Osmanlı Stadı’nda karşı karşıya geldi. Konuk Hatayspor’un daha güzel ve daha iyi bir futbol ortaya koyduğu maçtan gülerek ayrılan konuk takım oldu. Hatay'a galibiyeti getiren golleri 10, 32 ve 57'de hat-trick yapan Mirkan Aydın’dan geldi. Ev sahibi Osmanlıspor'un tek golü 84'te Burhan Eşer’in ayağından geldi. Osmanlıspor böylece evinde oynadığı son iki maçını kaybederek hayal kırıklığı yarattı.

48 PUANDA KALDI

Bu sonucun ardından Osmanlıspor son üç maçından ikinci kez yenilirken 1 beraberlik alabildi. Konuk Hatayspor ise son 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alıp zirve yarışında bende varım dedi. Mor sarılılar bu mağlubiyetin ardından 48 puanda kalırken, konuk Hatayspor ise puanını 47’ye yükseltip şampiyonluk yarışında bende varım dedi. Öte yandan Osmanlıspor maçın uzatmalarla birlikte son 12 dakikayı 10 kişi tamamladı. Maçın 82. dakikasında Muhammed Bayır sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ankara temsilcisi üç oyuncu değiştirme hakkını tamamladığı için kalan bölümde 10 kişi oyuncuyla maçı tamamladı.

SERİ SONA ERDİ

Osmanlıspor Osman Özköylü’nün göreve geldiğinden beri ortaya koyduğu futbolla zirve yarışına ortak olan ve üst üste 10 galibiyet alarak hem kulüp rekoru kırmış hem de şampiyonluk yolunda umutlanmıştı. Son üç haftada takımda yaşanan mental ve fiziksel sorunların yanı sıra sakatlıkların çoğalması büyük sıkıntı yarattı. Son üç maçında önce Gaziantep Gazişehir’e 1-0 yenilip ardından deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldıktın sonra bu hafta da evinde Hatayspor’ 3-1 gibi farklı bir skorla yenilerek zirve yarışında rakiplerini yakalama fırsatını tepti.

HATAY İYİ BAŞLADI

Zorlu mücadeleye konuk Hatayspor orta sahayı kalabalık tutup hızlı hücumlarda gol arayarak başladı. Buna karşın Osmanlıspor ise ev sahibi olmanın avantajı ile rakibine hataya zorlayıp organize ataklarla gol aradı. Savunmada zaman zaman sorunlar yaşayan ve çok açık veren ev sahibi bu hataların bedelini ilk y arıda kalesinde iki gol görerek ödedi. Maçın 10. dakikasında konuk Hatayspor öne geçti. Bu dakika içinde Osmanlıspor savunmasını az adamla yakalayan Mirkan Aydın çalımlarla ceza sahası yayının üzerinden güzel bir plase vuruşla topu kaleci Abdulaziz’in uzanamayacağı köşeye bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.

İLK YARIDA SON GOL

Bu golden sonra beraberlik için yüklenen Osmanlıspor’da 25. dakikada Burhan Eşer’in kafa vuruşunda Hatayspor kalecisi Akın beraberlik golüne izin vermedi. İlk yarının son anlarında Hatayspor farkı ikiye çıkardı. Osmanlıspor savunmasın hatasını iyi değerlendiren Mirkan Aydın savunmanın arandan iyi sıyrılıp kaleci Abdulaziz’in yanından topu boş kaleye gönderip takımını 2-0 öne geçirdi. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince ilk yarı konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu yarıda savunmada çok hata yapan ev sahibi Osmanlıspor Burhan Eşer’in kafa vuruşu dışında ciddi bir gol pozisyonu bulamadan devreyi tamamladı.

FARK GİDEREK AÇILDI

Maçın ikinci yarısına yine konuk ekip Hatayspor iyi başladı ve gol pozisyonlarına girmeye devam etti. Maçın 57. dakikasında yine savunmada hazırlıksız yakalanan Osmanlıspor kalesinde üçüncü golü gördü. Bu dakika içinde Gökhan Karadeniz’in ara pasında ceza sahasına giren Mirkan Aydın kaleci Abdulaziz ile karşı karşıya kalıp topu altı pas içinde boş kaleye gönderip durumu 3-0’a getirdi. Bu golden sonra aradaki farkı kapatmak için yüklenen Osmanlıspor 84. dakikada farkı ikiye indirdi. Hatayspor ceza sahası içinde Magaye Gueye’nin ara pasında topla buluşan Burhan Eşer kaleci Akın’ın altından topu filelere gönderip durumu 3-1’e getirdi. Bu ataktan sonra iki takımın çabaları sonucu değiştirmeyince zorlu mücadeleyi deplasmanda 3-1 kazanan Hatayspor haftayı üç puanla kapatıp zirve takibini sürdürdü.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.