Osmanlıspor dört köşe

Osmanlıspor Kilis Belediyespor’u 4-1 yenerek dördüncü tura yükseldi

Osmanlıspor dört köşe
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Birinci Lig’de sıkıntılı günler yaşayan Ankara ekibi Osmanlıspor Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur maçında Kilis Belediyespor’u 4-1 yenerek dördüncü tura yükseldi. Mor sarılılara turu getiren goller Burhan Eşer, Magaye Seringne, Oğuzhan Erdoğan Hasan Kılıç’tan geldi.

Spor Toto Birinci Ligde sıkıntılı günler yaşayan Osmanlıspor morali kupada buldu. Mor sarılılar Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu’nda deplasmanda Kilis Belediyespor’u 4-1 yenerek dördüncü tura yükseldi. Baştan sona Osmanlıspor üstünlüğü altında geçen maçta ev sahibi ekip bir varlık gösteremedi. Coşkulu taraftarların doldurduğu Kilis 7 Aralık Stadında güçlü rakibi ile önemli bir maça çıkan eve sahibi Kilis Belediyespor, maçın ilk 10 dakikasında Spor Toto Birinci Lig temsilcisi Osmanlıspor’a karşı iyi bir mücadele ortaya koydu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Oyuna iki takımda kontrollü başladı. Üçüncü Lig temsilcisi karşısında maçın 10’ncu dakikasından sonra oyundaki üstünlüğü ele alan Osmanlıspor beklediği gole kavuştu. Maçın 14. dakikasında Burhan Eşer’in kafa golü 1-0 öne geçen Osmanlıspor, bu dakikalardan sonra maçta üstünlük kurmaya başladı. Golün hemen ardından Ali Yıldırım’ın Osmanlıspor ceza sahası içerisinde düşürülmesi ile Kilis Belediyespor penaltı kazandı.

Maçın 15 dakikasında kazanılan penaltı atışını Kilis Belediyespor’da Oğuzhan Afşin kullandı. Oğuzhan Afşin penaltı atışını Osmanlıspor’un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan kurtarıp ev sahibi ekibe beraberlik şansı tanımadı. Penaltıdan yararlanamayan Kilis Belediyespor takımı oyundan düşünce deplasman temsilcisi mor sarılılar bu fırsattan iyi yararlanıp zayıf rakibi karşısında ilk yarıda farkı giderek açtı.

İLK YARIDA 4 GOL

Maçın ilerleyen dakikaları ile birlikte ataklarını sıklaştıran Osmanlıspor golleri peş peşe bulmaya başladı. Maçın 28 dakikada mor sarılılar Magaye Seringne’nin attığı golle durumu 0-2’ye getirip rahat bir nefes aldı. Bu golden sonra rakip kalede atak üstüne atak geliştirmeye devam eden Osmanlıspor 35 dakikada Osmanlıspor’dan Oğuzhan Erdoğan ile bir gol daha bularak durumu 0-3’e getirdi. İlk yarının son bölümlerinde atak oyununu sürdüren Osmanlıspor farkı dörde çıkardı. 40 dakikada Hasan Kılıç’ın ceza sahası dışından güzel vuruşu ile durum 0-4’e geldi ve bu skor aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

KONTROLLÜ OYUN

İkinci yarıya moral üstünlüğü ile başlayan Osmanlıspor kontrollü bir oyunu tercih edip maçı bu skorla bitirmek için mücadele etti. Buna karşın ev sahibi Kilis Belediyespor ise aradaki farkı kapatmak için sahaya çıktı. İki takımın karşılıklı atakları bu devrede seyircilere keyifli anlar yaşattı. Maçın 72. dakikasında ilk yarıda penaltı atışından yararlanamayan Ali Yıldırım takımının tek sayısını kaydetti. Bu golden sonra iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince maçı 4-1 kazanan Osmanlıspor dördüncü tura yükselen ekip oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.