OSTİM’li Sanayiciler Eximbank’la Çıkış Yolu Aradı

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerde üretim yapan sanayicilere yönelik olarak düzenlenen toplantıya katılanlar, Eximbank Bölge Müdürü ile alternatif pazarlara için çıkış yolu aradı.

OSTİM’li Sanayiciler Eximbank’la Çıkış Yolu Aradı
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD)’nin bölgede üretim yapan sanayicilere yönelik olarak düzenlediği ihracat toplantısı büyük ilgi gördü. ORSİAD’ın Türk Eximbank işbirliği ile gerçekleştirdiği “İhracata yönelik krediler, garanti ve sigorta programları” tanıtım toplantısına konuşmacı olarak Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ORSİAD Başkanı Nedret Yener, ekonomik büyümede ve sıkıntılı süreci atlatmada ihracatın kilit rol oynadığını söyleyerek, “Eximbank işbirliğiyle düzenlediğimiz toplantının da bu anlamda büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu. Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden bir grup öğrencinin de katıldığı organizasyonda Funda Baydar ise kurumun Türkiye’nin tek resmi ihracat finansman kuruluşu olduğunu anımsattı.

KREDİ FAİZLERİNİ YÜKSELTMİYORUZ

Eximbank’ın geçen yıl yapılan Türk ihracatının yüzde 25’ini, yani 39 milyar dolarlık kısmını finansa ettiğini vurgulayan Baydar, KOBİ’lere sağladıkları kredi ve sigortalar hakkında bilgi verdi. Ticari bankalardan çok daha cazip faiz oranlarıyla KOBİ’lere kredi desteği sağladıklarını bildiren Funda Baydar, “Kredi faiz oranlarımızı yükseltmiyoruz” dedi. Eximbank Bölge Müdürü Funda Baydar toplantıda, KOBİ’lerin Eximbank fırsatlarından yararlanmasının koşullarını da anlatırken, sanayiciler tarafından adeta soru yağmuruna tutuldu. Bazı sanayiciler, Türk sanayicisinin duygusal ticaretten kurumsal ticarete yeni yeni geçmeye başladığını, KOBİ destekleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını vurguladı.

EXİMBANK, OSTİM'Lİ SANAYİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Türk sanayicisinin finansman yönetimi, finansman ilişkiler, derecelendirme ve sabit değişken maliyetler gibi pekçok önemli konuya hakim olmadığını kaydeden üyeler, “Bunları bilmediğimiz için de sanayiciler ve yöneticiler olarak sıkıntıdayız. Ulusal ve uluslararası ticaret yapıyoruz ama teminat noktasında sorunlarımız var. Maalesef bu nedenle ticari bankalara mahkûmuz. Türkiye’nin çıkışı ihracat, ihracatın anahtarı Eximbank. Kurumun gerek bilgilendirme, gerekse finansmana ulaşma konusunda KOBİ’lerin elini rahatlatacak adımlar atmasını bekliyoruz” dedi. OSTİM’li sanayicilerin beklentilerini dikkatle dinleyen Eximbank yetkilileri, dileyen her işletmeciye bizzat gidebileceklerini, sorunların çözümü konusunda en üst düzeyde çaba sarf etmeye hazır olduklarını bildirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.