Öyle bir ürün üretti ki sipariş yetiştiremiyor!

Malatya’nın Pütürge ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Gülten Çelik, çilek üretiminde büyük bir başarıya imza attı. İlk etapta 5 dönümlük bir alanda başladığı çilek üretimini, yoğun talep nedeniyle 36 dönüme çıkaran Çelik, Albion türü çilekleri kilogramı 60 TL’den satışa sunuyor.

Öyle bir ürün üretti ki sipariş yetiştiremiyor!
Yayınlanma:

Malatya Pütürge'de yaşayan iki çocuk annesi Gülten Çelik, 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının 'Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak çilek üretimine adım attı. Örmeli Mahallesi'nde yer alan tarlasında çilek yetiştirmeye başlayan Çelik, zamanla artan talepleri karşılamakta zorlanınca üretim alanını genişletti.

''ÜRETİMİ 36 DÖNÜME ÇIKARDIK''

Çelik, üretim sürecinde yaşadığı zorlukları ve elde ettiği başarıyı şu sözlerle anlattı: “Talepler artınca üretim alanımızı genişletmek için çalışma başlattık ve üretimi 36 dönüme çıkardık. Hedefim daha büyük bir alanda üretim yapmaktı, onu da başardık. Yağışlar bu dönem zorladı, biraz işçi konusunda sıkıntımız var ama işin üstesinden gelebiliyoruz. Daimi müşterilerimiz var, bir alan bir daha alıyor.”

Hasatta çalışan işçiler Dilan Taş ve Mehmet Yılmazcan, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar süren hasat sürecinin yoğun geçtiğini belirtti. İşçiler, günlük yevmiyelerinin 700 ila 800 TL arasında olduğunu söyledi.

cilekuretim.jpg

''20-30 KİŞİYE DE İSTİHDAM SAĞLIYORUM''

Çelik, artan üretim kapasitesine rağmen taleplere hala yetişemediklerini belirterek, “Çileğimizin kilogramı 60 TL. Talep çok fazla, yetişemiyoruz. Satışlarımız perakende şeklinde. 20-30 kişiye de istihdam sağlıyorum, bu durumdan çok mutluyum. Bu yıl talepleri karşılayarak emeğimizin karşılığını alacağız inşallah. Çevremdeki insanlardan da destek görüyorum. Üretimi eşimle birlikte yapıyoruz. Ben çileklerin bakımıyla, eşim ise satışlarla ilgileniyor” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.