Özgecan'ın katilinin öldürülmesine hükümetten ilk tepki

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde vurularak öldürülmesine...

Özgecan'ın katilinin öldürülmesine hükümetten ilk tepki
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakanlar Kurulu 13 yıl aradan sonra Ankara dışında toplandı. Şanlıurfa'daki Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'daki Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Numan Kurtulmuş soru üzerine "Bu konu Adalet Bakanımız tarafından paylaşıldı. Özgecan'ın katili olan kişi cezaevinde silahla vurularak yaralandığı sonra öldüğü anlaşıldı. Babasının hayati tehlikesinin olmadığı ama yarasının ağır olduğu bilgisi var. Cezaevinde bir mahkumun öldürülmesi asla kabul edilemez. Silah nasıl sokuldu olay nasıl gerçekleşti, kimin hatası var ortaya çıkacaktır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı" dedi

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları:

Güneydoğu Anadolu'da bulunan Suriyeli sığınmacılar meselesi ve malesef son zamanlarda yaşadığımız terör olaylarıyla birlikte yeni bir perspektife ihtiyacımız olduğu görülüyor. Bu doğrultuda bölgenin gelişmesi için hükümetimiz yoluna devam edecek. Suriyeli sığınmacılar meselesinde geldiğimiz son nokta gözden geçirildi. Bundan sonraki süreçte Suriyelilerin ülkemizde misafir edilmesi kaçınılmazdır. AFAD ile strateji planı yapılmıştır.

Eğitim, istihdam, barınma gibi genel konuların dışında sosyal entegrasyonu konularında da duruldu.

Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili Nüfus ve Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık hizmetleri birimlerimiz tarafından bilgiler verilmiş ve gözden geçirilmiştir.

MURAT ÇETİNKAYA MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI'NA ATANDI

Kamuoyunun beklediği Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya atanmıştır. Kendisine başarılar diliyoruz.

SURİYE MESELESİ

Suriye'deki gelişmelerin tamamı Türkiye'yi birebir ilgilendiriyor. Sadece mülteciler meselesi değil, orada siyasi atılacak her adım Türkiye'yi etkiliyor. Bu yüzden kayıtsız kalamayız. Terörle mücadele verirken Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne destek verecek algıyı kabul etmek mümkün değildir.

Suriyeli mültecilerin yerli halk sayılması söz konusu değildir. Kilis kendi nüfusu kadar Suriyeli göçmene sahip. Şanlıurfa 530 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Tam bir ensar anlayışıyla hareket ediliyorlar.

Son sızmaların resmi kanallardan değil başka kanallardan sızma yaşandığı belirlendi. Bundan sonraki süreçle ilgili soruşturma da sürüyor.

ÖZGECAN'IN KATİLİNİN CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLMESİ

Bu konu Adalet Bakanımız tarafından paylaşıldı. Özgecan'ın katili olan kişi cezaevinde silahla vurularak yaralandığı sonra öldüğü anlaşıldı. Babasının hayati tehlikesinin olmadığı ama yarasının ağır olduğu bilgisi var. Cezaevinde bir mahkumun öldürülmesi asla kabul edilemez. Silah nasıl sokuldu olay nasıl gerçekleşti, kimin hatası var ortaya çıkacaktır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.