Özgür Özel: Yenile yenile kazanmayı öğrendik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da gerçekleşen bir televizyon programında 31 Mart seçimlerinin sonuçları ve Manisa'da düzenlenen Mesir Festivali hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel: Yenile yenile kazanmayı öğrendik
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerine CHP'nin yeni ve genç bir kadro ile "Cumhuriyet'e uygun yönetim anlayışıyla" girdiğini belirtti. Kendi partisinin "yeniyi" temsil ettiğini ve seçimde eski ile yeninin yarıştığını vurgulayan Özel, kazananın yenilik ve değişim olduğunu dile getirdi. Ayrıca, devlet ile millet arasındaki ilişkiyi ele alarak, devletin millete hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

Özel ayrıca, Manisa'da düzenlenen Mesir Festivali'nin önemine de değindi. Festivalin dünyaca ünlü olması için çaba sarf edeceklerini ve Manisa'nın diğer kültürel miraslarını da tanıtmak için çalışacaklarını ifade etti. Bununla birlikte, turizmin gelişmesi için Akhisar'daki havaalanının uluslararası uçuşlara açılması gerektiğini belirtti.

Siyasette yaşanan başarı ve başarısızlıkları da değerlendiren Özel, kaybetmeyi hazmetmenin ve rakibe saygı duymanın önemine vurgu yaptı. Kendi partisinin Manisa'daki barış, kardeşlik ve birlik atmosferini güçlendireceğini ifade etti.

Özel, "Biz siyasette hep kaybettik. Defalarca kaybettik. Ama her bayram, valiliğin bayram kutlamasına, gün oldu 2 kişi gittik, gün oldu 7 kişi gittik. Ama her bayram gittik. Ben genel başkan oldum yine geldim. Şöyle bir şey söyleyeyim. Eğer kaybetmeyi hazmedemiyorsan, kaybetmeyi bilmiyorsan kazanmayı öğrenemiyorsun. Rakibi tebrik etmek erdemdir. Rakibe saygı duymak erdemdir. Rakibini tanımayan, rakibini yenemez. O yüzden biz centilmenlikten, iyi niyetten asla ve asla taviz vermeden, yenile yenile kazanmayı öğrendik. Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik. Geçtiğimiz günlerde bir bayram kutlaması vardı. Biz sıfır belediye başkanıyla gidiyorduk oraya. Geçen sefer 4 oldu. Şimdi bir baktık 18'de 15 olmuş. Ama bir baktık o kutlamada AK Parti ve MHP'den, ne il başkanı ne milletvekili hiçbiri gelmemiş. İlk kez kaybediyorlar. O gün il başkanıma dedim ki, 'Burada kusur onlarda değil. Demek ki biz bir şeyi yanlış yapıyoruz' dedim. Eğer kaybeden buraya gelmiyorsa bir eksik var. Bundan sonraki bayramlarda diğer partilerin il başkanlarını ara, 'Birlikte gidelim' de. Biz kaybede kaybede kazandığımız bu şehre barışı, kardeşliği, birlikteliği getireceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.