Pakistan'da ilk maymun çiçeği virüsü görüldü

Pakistan’da ilk maymun çiçeği virüsü vakasının görüldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığından bir sözcü, İslamad’da Ulusal Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde yetişkin bir erkek hastanın virüse yakalandığını doğruladı.

Pakistan'da ilk maymun çiçeği virüsü görüldü
Yayınlanma:

Pakistan Bakanlığı hastalığın yayılmasını önlemek için harekete geçti. Bakanlık yayılımı önlemek adına tüm havalimanlarında "sağlık düzenlemeleri" duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı’ndan bir kaynak AA muhabirine, Suudi Arabistan’dan sınır dışı edilen bir kişinin virüsü ülkeye taşıdığını iddia etti. Bakanlık hasta hakkında detaylı bilgi vermedi.

Maymun çiçeği virüsü nedir?

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan bir olan maymun çiçeği, Batı Afrika ve Kongo türü olarak 2’ye ayrılıyor. Vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açan hastalık, genellikle hayvandan insana bulaşıyor. Nadiren de olsa insandan insana geçen hastalık sebebiyle 119 kişi hayatını kaybetti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) göre, Ocak 2022'den bu yana dünya genelinde 86 binden fazla hastalık vakası bildirilirken, aynı zaman aralığında 119 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl hastalığın adını "ırkçı ve küçük düşürücü" olduğu gerekçesiyle "mpox" olarak değiştirmişti. "Maymun çiçeği" terimi aşamalı olarak kaldırılırken, her iki ismin de bir yıl boyunca aynı anda kullanılacağı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.