Türkiye'yi sarsan Palu Ailesi geri döndü!

Kocaeli Körfez ilçesinde 15 yıl önce Meryem Tahnal ve kızının kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklanan Palu ailesi tahliye oldu.

Türkiye'yi sarsan Palu Ailesi geri döndü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

NE OLMUŞTU

Ailenin babası Harun Palu ve oğlu İsa Palu, Tuncer'in iftiralarıyla damatlarını öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Baba Harun Palu, oğlunun yaşının genç olduğunu düşünerek cinayeti üstlenip cezaevine girmişti. Tuncer Ustael, kocasının öldürülmesinden kendisini sorumlu tutan Meryem'in davranışlarından endişe duyarak şüphelenmişti.

2018 yılının sonuna gelindiğinde Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Türkiye’yi sarsarak gündem konusu haline geldi. Cinayetteki şüphelerin programa konu olmasıyla canlı yayındaki ifadelerle gerçekler ortaya çıkarak zanlılar cezaevine gönderildi.

SANIKLARIN CEZALARI

15 yıl önce Meryem Tahnal ile kızı Melike Tahnal'ın kaybolması ile ilgili yürütülen soruşturmada mahkeme, sanık Tuncer Ustael'e, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapis ve 100 lira adli para cezası, Emine Ustael'e ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 12 yıl 6 ay, Havva, İsa ve Ayşe Palu'ya, ‘kasten öldürmeye yardım etme’ ve ‘hürriyetin kısıtlanması’ suçlarından 14 yıl 2’şer ay hapis cezası verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Fatih Palu'yu ise 8 yıl 4 ay hapse çarptırdı.

KARAR BOZULDU

İtiraz üzerine kararın yargıtaya taşınmasıyla dava tekrardan görüldü. Havva Palu da yaşı ve pandemi şartları göz önüne alınarak tahlil edildi. Ardıdnan sanık avukatlarının itirazı üzerine dosya ikinci kez bir üst yargıya taşınarak Emine Ustael ile İsa Palu ve Ayşe Palu da tahliye edildi. Sanıklardan Tuncer Ustael'in ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.