Petrol üretimi arttı: Günlük üretim seviyesi sevindirici!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varilin üzerine çıktığını duyurdu.

Petrol üretimi arttı: Günlük üretim seviyesi sevindirici!
Yayınlanma:

Bakan Bayraktar, Gabar Dağı bölgesindeki Şehit Aybüke Yalçın kuyusunda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, bu başarının Türkiye'nin en kaliteli ve en yüksek petrol üretimini gerçekleştirdiği bir gün olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Bakan Bayraktar, Gabar'daki günlük petrol üretiminin 40 bin varili geçerek önemli bir kilometre taşına ulaştığını ifade etti. Ayrıca, hedeflerinin günlük üretimi 100 bin varile çıkarmak olduğunu ve bu doğrultuda gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Bu başarıda emeği geçen çalışanlara ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle bu noktaya gelindiğini söyledi.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin artık net bir şekilde petrol şehri ve petrol başkenti olduğunu belirtirken, 2024 sonunda günlük 100 bin varil üretime ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Şu anda 33 kuyuda üretim gerçekleştirdiklerini ve kuyu başı ortalama üretimin 1200 varili geçtiğini açıklayan Bayraktar, bu hedefe ulaşmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ve yeni keşif kuyularının da planlandığını dile getirdi. Hakkari ve Van sınırında yeni kuyuların yapılacağını belirten Bayraktar, bu sayede Türkiye'nin enerji dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.