PFDK'den Süper Lig takımlarına para cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde yer alan ve Süper Lig'de mücadele eden Beşiktaş, Trabzonspor, Konyaspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor kulüplerine çeşitli gerekçelerle toplam 1 milyon 677 bin TL para cezası verdi.

PFDK'den Süper Lig takımlarına para cezası!
Yayınlanma:

TFF'den yapılan resmi açıklamada, Süper Lig müsabakalarında yaşanan çeşitli olaylar sebebiyle Beşiktaş'a 620 bin TL, Trabzonspor'a 492 bin TL, Konyaspor'a 293 bin TL, Fenerbahçe'ye 160 bin TL ve Antalyaspor'a 112 bin TL para cezası kesildiği belirtildi.

Trabzonspor'a 03 Nisan'da Konyaspor ile oynanan müsabakada taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçlarda 7. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 380 bin TL, saha olayları sebebiyle ise 112 bin TL para cezası uygulandığı ifade edildi.

Beşiktaş kulübü ise 04 Nisan'da Başakşehir ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakalarda 11. kez gerçekleştirilmesi sebebiyle 620 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe'nin Adana Demirspor ile oynadığı müsabakada sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı 160 bin TL para cezası aldığı belirtildi.

Antalyaspor'un 2 Nisan'da MKE Ankaragücü ile oynadığı müsabakada yaşanan saha olayları nedeniyle ise 112 bin TL para cezası verildiği bildirildi.

Diğer yandan, Adanaspor sporcusu Check Oumar Diakite'ye 2 maç men, Eyüpspor antrenörü Uğur Uçar'a 15 gün hak mahrumiyeti, Kocaelispor'a 1 maç sahasında seyircisiz oynama cezası ve 152 bin TL, Göztepe'ye 177 bin TL, Altay'a 56 bin TL para cezası uygulandığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.