Polatlı tarih yazdı

Polatlı Belediyespor Bayan Hentbol Takımı tarihinde ilk kez yükseldiği Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek büyük bir başarıya imza attı.

Polatlı tarih yazdı
Yayınlanma:
Güncelleme:

2017-2018 sezonu Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası’nın sahibi büyük çekişmenin sonunda Kastamonu Belediyespor’u 24-22 yenen Polatlı Belediyespor oldu. Tarihinde ilk kez finale yükselen Polatlı Belediyespor Bayan Hentbol Takımı Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası Final Four Yarı Finalinde İzmir Büyükşehir Belediyespor’u 24-22 mağlup ederek Polatlı tarihinde ilk kez finale yükseldi. Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda gerçekleşen yarı final maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Maçın son bölümünde daha az hata yapan Polatlı’nın sultanları adını finale yazdırmayı başardı.

FİNAL NEFES KESTİ

Finalde Mutarpaşa Belediyespor’u 30-29 yenen Kastamonu Gençlik Spor Kulübü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 24-22 yenen Polatlı Belediyespor Bayan Hentbol Takımı’nın mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynanan Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Finalinde Kastamonu Belediyespor ile Polatlı Belediyespor karşılaştı. İlk devreyi 11-6 önde geçen Polatlı Belediyespor ikinci yarıda rakibinin baskılı oyununa boyun eğince aradaki fark kapandı ve mücadele 18-18 sona erince maç uzatmaya gitti.

POLATLI ÜSTÜNDÜ

Uzatmalarda daha iyi bir oyun ortaya koyan Polatlı Belediyespor bu devrede 5 gol bularak farkı açtı buna karşın Kastamonu Belediyespor ise sadece 2 gol bulabildi. Çekişmeli maçın ardından final maçını 23-20 kazanan Polatlı Belediyespor tarihinde ilk kez kadınlarda Türkiye Kupası şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Maçın ardından Polatlı Belediyespor’lu hentbolcular büyük sevinçlerini taraftarlarıyla birlikte paylaştı.

KUPAYI BAŞKAN VERDİ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde Polatlı Belediyespor takımına kupasını Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ve Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu takdim etti. Madalyalarını ise Federasyonu Başkan Vekili Ali Karamık ve Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Arslan verdi. Kastamonu Belediyespor'a ise madalyalarını Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve Selkaspor Kulüp Başkanı Mert Kaya verdi. Maçın gözlemci ve hakemlerine plaketlerini FederasyonuYönetim Kurulu Üyesi Ömer Hançer takdim etti.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.