Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: Dünya Savunma Fuarı’nda Türkiye rüzgârı esti!

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Riyad’da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı 2024’e katılarak izlenimlerde bulundu.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: Dünya Savunma Fuarı’nda Türkiye rüzgârı esti!
Yayınlanma:

4-8 Şubat 2024 günleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kenti Dünya Savunma Fuarı 2024’e (World Defense Show, WDS) ev sahipliği yaptı. İki yılda bir düzenlenen ve savunma alanındaki son teknolojilerin sergilendiği fuar bu yıl da büyük ilgi gördü.

Türkiye’den fuarı takip eden isimlerden biri de TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk oldu.

Öztürk, son makalesinde de WDS ile ilgili izlenimlerini özetle şöyle paylaştı:

“Dünya Savunma Fuarı; dünya savunma endüstrisinin tüm savunma alanlarında ağ oluşturması (network), ortaklık kurulması, bilginin paylaşılması, yeniliklerin ve yeteneklerin keşfedilmesi için önemli bir organizasyondur. Fuar altyapı ve sosyal hizmetler açısından değerlendirildiğinde, kapalı alanların iklimlendirmesi gayet iyiydi. Dışarının sıcaklığı içerde hissedilmedi. Hem yeme-içme hem de tuvalet ve temizlik anlamında organizasyonun başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

fahrettinozturk2.jpg

“TÜRKİYE’YE İLGİ ÇOK ÜST DÜZEYDEYDİ”

Fuar Türkiye açısından değerlendirildiğinde bölgede Türkiye rüzgârının estiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. “Nasıl iş birliği yapılabilir?” konusunda ciddi gayretler oldu, yakın zaman için seyahatler planlandı. Ülkemiz fuara 29 Türk savunma şirketi ile katılım sağladı, sergi alanlarımız yaklaşık 3.229 m2‘lik geniş bir alana sahipti. Uzun zamandır durgun seyreden ilişki döneminden sonra ülkemize olan ilginin artması ve ilişkilerin düzelmesi önümüzdeki dönemde önemli gelişmelere kapı açacaktır. Geçmiş yıllara göre oldukça umut verici, yapıcı, birlikte kazanmak felsefesine dayalı iş birliği yapma arzusu gözlemlendi. Hem Millî Savunma Bakanlığımız hem de Savunma Sanayi Başkanlığımızdan üst düzey katılım vardı. Türk stantlarına ilgi çok üst düzeydeydi. Hemen hemen her gün yoğunluk vardı. Yüksek teknoloji projelerinin birlikte hayata geçmesinin yakın olduğu kanaatindeyim.”

*YAZININ TAMAMINI LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ:

https://haber.aero/yazarlar/fahrettin-ozturk/wsd-2024-izlenimlerim/

fahrettin3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.