Pursaklar’dan Halep’e 13 TIR yardım gönderildi

Pursaklar Belediyesi’nin “Halep Üşümesin” kampanyası kısa sürede sonuç verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya destek çığ gibi büyüdü. İhtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlar 13 TIR ile Halep’e gönderildi.

Pursaklar’dan Halep’e 13 TIR yardım gönderildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

AYNUR ÇETİN

Pursaklar Belediyesi’nce düzenlenen “Halep Üşümesin” kampanyası kapsamında toplanan 13 TIR yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı. Pursaklar Belediyesi’nin “Halep Üşümesin” kampanyası kısa sürede sonuç verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya destek çığ gibi büyüdü. İhtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlar 13 TIR ile Halep’e gönderildi.

TOPLAM 13 TIR DOLUSU MALZEME

Hicret Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ile çok sayıda ilçe sakini katıldı. Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğu yerine getirmek ve Halepli kardeşlerimizin yanında olduklarını göstermek istediklerini belirterek,  Hazırladığımız yardım malzemelerini 10 TIR’a yükleyip uğurluyoruz. 3 TIR ise şuan yükleniyor. Toplam 13 TIR yardım gönderiyoruz” diye konuştu.

pursaklar.jpg

KATLİAMLARI LANETLİYORUZ

Başkan Çetin, “Ülkesini, evini ve yüreğini Suriyelilere açan Türkiye, geçmişte olduğu gibi, bugün de mağdurlara, mazlumlara kucak açıyor. Bizler, Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı olarak, zalim Esed’i ve onun destekçilerinin yaptığı saldırıları, katliamları açıkça lanetliyoruz. Bizler, hiçbir zaman mazlumun dinini, ırkını, dilini sormadık, sormayız. Zulüm kimden gelirse gelsin, bunun karşısında dururuz. Bu anlayışla Pursaklar olarak, bu zulüm sahnesini yıkmaya, surda gedik açmaya devam edeceğiz. Pursaklar’dan bir kez daha haykırıyoruz: Ey insanlık ayağa kalk!.. Dünyayı, insanlığı terörden, vahşetten, zalimlerden, katliamlardan ve sömürüden kurtar!.. Almanya, Fransa, Belçika için ayağa kalkan dünya, artık bedenleri sahillere vuran, feryatları yürekleri dağlayan minik yavrular için de ayağa kalkmalısın. Bizler için Ankara, İstanbul ne ise Halep de odur. İstanbul’da, Kayseri’de patlayan bombalar, Halep’te de patlamaktadır. Aynı taşeronlar, aynı yöntemler kullanılmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PURSAKLAR ZULME SESSİZ KALMADI

Uğurlama törenine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan Pursaklar’ın Suriye’de yaşanan zulme karşı da büyük bir fedakarlık gösterdiğini belirterek, herkese teşekkür etti. Daha sonra dualar eşliğinde yardım TIR’ları yola çıktı.

Başkan Çetin de hafta içi bölgeye giderek 13 TIR’lık yardım malzemelerini Haleplilere dağıtacak.

TIR’LARDAKİ MALZEMELER

TIR’larda 19 ton un, 11 ton gıda ve kuru bakliyat, 8 ton helva, 4 bin 500 koli giysi, 120 koli mama, 4 ton 250 kilo zeytin, 1 ton süt ve meyve suyu, 30 ton patates, 3 bin çift ayakkabı, Bin 580 adet battaniye, 96 adet halı, 196 adet yatak-yorgan, soba, çocuk arabası, engelli arabası, bebek setleri, çocuk oyuncakları gibi ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.