Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir? Bayramda nerede tatil yapılır?

21 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili üç gün sürecek. Bayram haftasında biraz dinlenmek isteyenler, farklılık olsun diyenler ise bayramda nereye gideceğini araştırmaya başladı. Peki, Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir?

Ramazan Bayramı tatilinde nereye gidilir? Bayramda nerede tatil yapılır?
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNE MELEK

21 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan Bayramında üç gün tatil olacak. Bayram haftasında biraz dinlenmek isteyenler, farklılık olsun diyenler ise bayramda nereye gideceğini araştırmaya başladı. Peki, Ramazan Bayramında nereye gidilir? Nerede tatil yapılır? Bayramda gidilecek güzel yerler...

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNDE NEREYE GİDİLİR?

kas.jpg

KAŞ, ANTALYA

Kaş, Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden biridir ve son zamanlarda popülaritesi artmış olsa da hala sakin tatil yerleri arasında yer almaktadır. Kaş'a gittiğinizde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır ve bu da sınırlı zamanınızın nasıl geçtiğini anlamayı zorlaştırabilir.

Özellikle Ramazan Bayramı tatili için Kaş'ı tercih ederseniz, listenize Kaputaş Plajı'nı mutlaka eklemelisiniz. Ayrıca, uzun zaman önce Kekova'da yaşanan büyük depremde sular altında kalan Simena Antik Kenti'nin üzerinde kano yaparak muhteşem bir görsel şölene şahit olabilirsiniz. Kaleköy'e giderek de unutulmaz bir gün batımı izleyebilirsiniz.

Kaş'ta konaklamak için butik oteller veya pansiyonlar seçebilirsiniz.

agva.jpg

AĞVA, İSTANBUL

Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan ve kelime anlamı “iki dere arasına kurulmuş köy” olan Ağva, doğal güzellikleriyle ünlü bir kasaba. Şehrin gürültüsünden kaçmak ve huzur dolu bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir mekan.

Ağva, nehrin etrafında yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz muhteşem bir manzaraya sahip. Arabanızla yaptığınız yolculuk sırasında da pek çok güzellikle karşılaşacaksınız. Ağva, genellikle günübirlik bir ziyaret rotası olarak düşünülse de burada konaklama imkanları da mevcut.

Ramazan Bayramı tatili için sadece bir gün ayırabilecekseniz bile Ağva’yı mutlaka listenize eklemelisiniz. Bu şirin kasaba, sizi şehrin koşuşturmasından uzaklaştırarak huzurlu bir tatil geçirmenize olanak sağlayacak.

kazdaglari.jpg

KAZDAĞLARI, ÇANAKKALE

Kazdağları, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında yer alan muhteşem bir doğa harikasıdır. Bu bölge, yüksek oksijen seviyeleriyle bilinir ve mitolojide önemli bir yere sahiptir.

Ramazan Bayramı tatilinde, doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler için Kazdağları harika bir seçenek olabilir. Burada ailenizle birlikte keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Konaklamak için Yeşilyurt ya da Çamlıbel köylerindeki ünlü pansiyon ve otelleri tercih edebilirsiniz.

Kazdağları'nı ziyaret ederken, Sarıkız ve Şahin dereleri gibi doğal güzellikleri keşfetmek için birçok gezinti rotası bulunur. Ayrıca bölgedeki diğer köyleri de keşfedebilirsiniz.

kizilcahamam.jpg

KIZILCAHAMAM, ANKARA

Ramazan Bayramı tatiliniz için rotanıza ekleyebileceğiniz sakin tatil yerlerinden biri de Kızılcahamam ilçesi. Şifalı termal suları ile ünlü olan Kızılcahamam'ın kaplıcaları, Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanan tarihi geçmişiyle biliniyor.

Doğayla iç içe olmayı seven aileler için ideal bir tatil yeridir. Çam ormanlarıyla çevrili, zengin kültürel unsurları ve eşsiz doğasıyla Kızılcahamam'ı seveceksiniz. Ankara'nın en yeşil bitki örtüsüne sahip bölgelerinden biri olan Kızılcahamam, yerel lezzetleri, şifalı termal suları ve temiz havasıyla size tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz bir bayram tatili fırsatı sunuyor.

pokut-yaylasi.jpg

POKUT YAYLASI, RİZE

Pokut Yaylası, doğa ile iç içe olmak isteyen tatilciler için mükemmel bir seçenek. Yemyeşil çam ağaçları, sisli manzaralar ve temiz havasıyla sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal. Fırtına ve Hala derelerinin vadileri arasında yer alan bu yaylada doğa yürüyüşleri yapabilir, bölgenin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca, Ayder Yaylası'na yakın bir konumda bulunması sebebiyle, pansiyon olarak hizmet veren ahşap yayla evlerinde konaklayarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Pokut Yaylası'nı ziyaret edenler ayrıca, bölgenin diğer yaylalarını da görme fırsatı yakalayabilirler. İyi tatiller!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.